Häxan från Portobello

20081021

Paulo Coelho är en fantastisk författare. Du som inte har läst någon bok av honom, gör slag i saken! Läste idag ut "Häxan från Portobello" som handlar om Athena, en flicka som föds i Transsylvanien men blir adopterad och förd till Beirut. När kriget kommer dit flyttar de till London. Man får följa Athenas historia genom de människor som lärde känna henne.

Coelho skriver andliga böcker, som gör att du som läsare funderar mycket på ditt eget liv. Han skriver: "Det sägs att utåtriktade personer är olyckligare än inåtvända, och att de måste kompensera det med att visa för sig själva att de är nöjda och glada och till freds med livet." För Athena stämde detta. Stämmer det för dig?

Vidare skriver Coelho att "det bästa sättet att få veta vilka vi är består många gånger i att försöka ta reda på hur andra ser oss. Det betyder inte att vi måste göra vad de förväntar sig. Men vi förstår oss åtminstone en smula bättre." Klokt skrivet! Man kanske ska fråga sina närmaste vad de tycker att man är för någon person och skriva ner egenskaperna, både negativa och positiva. Jag tror att man lär sig mycket av det.





Coelho har sålt över 86 miljoner böcker i 156 länder och hans verk har översatts till 61 språk. Många av Coelhos böcker handlar om människor som följer sina drömmar och upptäcker sig själva. Trots att de möter på svårigheter längs vägen fortsätter de ändå kämpa för att fullfölja sina drömmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0