Happy New Year 2010


Vinterlandskap

20091230

När jag vaknade idag lyste solen! Det är man inte överöst med nu för tiden. Så jag var ju tvungen att ge mig ut med kameran. Det var -10 grader och ishalt, men otroligt vackert ute:
















En riktig vinterpromenad

20091227

"O the snow, the beautiful snow,
Filling the sky and the earth below!
Over the house-tops, over the street,
Over the heads of the people you meet,
Dancing,
Flirting,
  Skimming along.
  Beautiful snow!"

(James. W. Watson)

Det blev en riktig vinterpromenad idag!
Anne, jag och Helen var ute flera timmar och promenerade med kameran i högsta hugg. Anne hade tagit med sig varm glögg i termos och det smakade ljuvligt!
Vi avslutade den kalla promenaden med att sätta oss på Tallhyddan för att dricka varm choklad och äta våfflor med grädde och sylt!


















Annandag Jul

20091226

Fint besök av Göteborgarna blev det idag. Dennis kusin med fru och 2 söner gjorde en visit för lite god mat, umgänge, julklappsspel och "rita & gissa". Det var jättetrevligt!



Vi startade med lite värmande glögg!







Julmat står på menyn



Julklappsspelet är i full gång





Senare blev det lite annat spel; "Rita & Gissa". Hur kul som helst!





Roligaste ritningen stod Hannes för ikväll; han fick ordet Sitting Bull och skulle rita en tjur....haha...så här såg tjurarna ut: (vi skrattade så vi grät)




Julafton 2009

20091225

Julafton 2009 var en riktigt mysig dag.
Som vanligt startar dagen med julfrukost hemma hos pappa och Maggan. Då äter vi risgrynsgröt (med en mandel i som detta år lyckades försvinna i intet), Maggans goda bröd och julskinka. Tomten kommer på besök och vi får julklappar. Detta årets julklapp blev en repris av förra årets; en helkväll med hela familjen då vi först äter god middag hos pappa och Maggan och sedan åker till Stures Bowling för en match. Jätteroligt! Här är bilder från julfrukosten:



En gran full med julklappar under är som en fröjd för ögat







Oscar genomskådade "Tomten"



Söt-Annie!

Sedan bar det av hem till mamma och Dennis. Där tillbringade vi resten av dagen. Det var spel, julklappsbyte, god mat och härliga skratt:





Maja gillade varken att jag fotade henne hela tiden eller att hon fått en röd rosett runt halsen



"Granen står så grön och grann i stugan..."



Dennis fick en spikmatta av mig i julklapp



Marcus fick en passande kökshandduk av mig...hihi







SKÅL!



Pepparkakscheesecake med saffran



Nej, det var dåligt med vinster



Rebecca fick en kudde i julklappsspelet. Den var tydligen skön

Vad fick jag i julklapp då? Jo, en extern hårddisk (perfekt att förvara mina bilder), ett presentkort på Stilla Spa, en bok "Dödergök" av Katarina Wennstam och trisslotter (varav jag vann 50 kr på en). Tidigare har jag bytt med Anne och Madde och fick då bland annat lite pysselgrejer, 2 skivor med Robbie Williams, ett jättesött stenhjärta med en ängel på och en bok "Biscotti". Har även fått många blommor på jobbet, ett presentkort på bokhandeln och en fin påse med diverse matvaror (dels som avslutning och dels för att jag ska byta jobb efter nyår).

JAG ÄR NÖJD!


En härligt julig vintervecka

20091220

I tisdags var jag på glöggkväll hos Helena. Jättemysigt! Vi drack glögg och åt pepparkakor, lussekatter, godis och nötter. Vi spelade också julklappsspelet och jag fick en liten skål med godis i. Lilla Elin var söt som en liten tomtenissa.

I princip hela veckan har jag gjort massa julkort och pysslat massa annat. Idag skickade jag iväg dem (med normalt porto på så att de kommer fram). Här är en del av min kreativa ådra:













I lördags var jag och Marcus på stan för att inhandla de sista julklapparna. Mycket folk på stan kan man säga! Vi fick sätta oss ner för att ta en fika också. Varm choklad med grädde och marschmallows går inte av för hackor i vinterkylan.



På kvällen gick jag till Anne för lite glöggkväll igen. Hon fyllde år i veckan också. Vi var några tjejer som satt o tjötade, drack glögg och åt pepparkakor och spelade Buzz i skenet av stearinljusen.







Idag, söndag, agerade jag riktig fotograf. Jag tog med min familj (sonen, syrran, mamma och hennes man) ner till Nolhaga slott för att ta lite fina grupp- och porträttbilder. 
Tanken var att skicka till morfar i julklapp. Han blir nog jätteglad. Här är några bilder från dagen:













Sen kunde jag inte låta bli att fota vinternaturen på vägen hem. Det är så vackert ute nu!














En härlig promenad neråt Mjörn

20091213

Denna helgen har jag knappt satt min fot ute, bara slappat o kollat massa filmer. Men idag kände jag att jag behövde lite luft, så jag och Anne tog en kall promenad neråt Mjörn. Kameran fick naturligtvis följa med.














Uppdatering sen sist

20091212

Oj, vad jag har varit dålig på att uppdatera bloggen på sistone. Jag ber om ursäkt!
Jag ska berätta lite vad som hänt sen sist:

28 november tog jag och Madde X2000 till Stockholm för lite shopping över dagen! Madde fyllde 35 år den 26 november så detta var en present från mig till henne.
När vi kom till centralen i Stockholm gick vi direkt till Gamla Stan för att kika runt lite. Det är såååå mysigt där! Därifrån gick vi neråt Kungsgatan. Det blev många affärer avverkade. Dock hittade jag inte så jättemycket till mig själv. Det blev mest julklappar, men det är ju inte fy skam :)
Bilder från Stockholmsdagen:








3 december var det julfest med jobbet. De hade inte beställt julmat, utan medelhavsmat istället med jättegott kött, fetaost, oliver, ciabattabröd osv. Oerhört gott!

6 december var jag och min kollega Anneli iväg och såg filmen "Bröllopsfotografen" på bio. Saga bio i Alingsås hade 70-årsjubileum så man fick se filmen för endast 19 kr! + att man fick en påse Bilar på köpet :)
Jag gillade verkligen filmen! Så gå och se den! Rolig, skön, härlig värmländska!

På tal om film, så har jag sett en del på sistone.: "The Reader" (vacker, berörande och sevärd), "Jumper" (spännande och cool) och " I now pronounce you Chuck & Larry (ganska rolig, lite väl hysterisk, helt okej film).

Igår, 11 december, hade jag min första bokcirkel här hemma. Mamma, Madde och Anne var här och vi hade alla läst boken "En sorts kärlek" av Ray Kluun. Det var jätteintressant att sitta och prata om den! Jag hittade en bra mall på nätet att utgå ifrån när man har bokcirklar:

http://www.manpocket.se/Global-information/Hur-du-startar-en-bokcirkel/

Betygmässigt fick boken 3 st 4:or av 5 och en femma! Läs den!


RSS 2.0