Jag är hopplöst förälskad i dig!

20080930

Dagens kort ser ut så här:





Fika-kortet blev sådär, men stämpeln är fin :) Jag är speciellt nöjd med grodkortet. Så bedårande! Stämpeln kommer från underbara Rachel Anne Miller. Vill ha alla hennes stämplar! Kolla in hennes hemsida och bli lycklig: http://rachelleannemiller.com.




Mary Kay

20080929

Idag på kvällen följde jag och Anne med Anki till ett Mary Kay-möte. Det var jätteroligt! Vi fick sminka oss från grunden och blev urläckra :) För 2 veckor sedan var jag och Anne hos Anki på hudvårdsklass. Då fick vi ansiktsbehandling och handbehandling med peeling osv. Otroligt skönt! Jag köpte några produkter, vilka jag använder konstant nu, och jag gillar dem skarpt! Funderar på att börja sälja Mary Kay´s produkter istället för Oriflame. Det verkar roligare. Men man ska ju ha råd att punga ut med pengar för startkitet först :/




Sminktestning på rosa duk!



En av Mary Kays konsulenter visade hur man lade makeup på en av gästerna.



Anne lägger på mineralfoundation.



Jag försöker mig på att lägga ögonskugga, vilket jag i princip aldrig använder annars.

 

Så här ursnygg blev jag! (jämför gärna med före-bilden, osminkad och vacker....hehe)



2 superpinglor!! (och konsulenten i bakgrunden)

Riktigt, riktigt roligt! Ska ta och fundera starkt på om jag ska börja med detta. Det verkar verkligen roligt! Min före detta kollega i Partille, Katti, är Mary Kay-konsulent. Hon bloggar mycket om detta. Läs gärna hennes blogg på denna sida: http://kattitingeling.blogg.se


Cardmaking

20080929

Idag har jag varit väldigt pysslig. Jag har stämplat olika motiv och färglagt dessa med Pro-markerpennorna som jag fullkomligt älskar!! Det blir sååå fint. Eller vad sägs?:



Det är så otroligt enkelt, men ser ändå oerhört proffsigt ut. Eller hur? Du har en stämpel som du färgar, sedan stämplar du den på papper, häller på embossingpulver och sedan skakar du av det och värmer med en embossingfön. Det gör att det inte färgar av sig. Sedan målar du som du vill med pennor eller färg eller liknande. Sedan gjorde jag dessa kort:





Jag är supernöjd!


Marcus 13 år

20080928

Marcus fyller 13 (!!!!!) år på tisdag, och idag hade vi kalas. Jag bakade och stod i och städade så det såg fint ut hemma. Sedan kom mamma, Dennis och syrran. Pappa och Maggan är i Barcelona nu (jag är inte aaaaalls avundsjuk), så de kommer en annan dag. Vi åt kex, ost och frukt och sedan mina goda cupcakes. Vi hade alla fyra köpt ett Playstation 2 och Guitar Hero III till Marcus, och det blev han glad för. Vi testade på det allihopa och det var riktigt skoj!















Det är skitkul med tv-spel! Vill ha Sing-star och Buzz och massa andra spel.




Kalasbak

20080928

Jag bakade cupcakes idag igen till min son Marcus kalas. Jag gjorde en sats smet och delade den sedan i två och hällde i kakao i den ena halvan så att det skulle bli lite olika färger. När jag hällt i smeten i formarna stoppade jag ner dumlekolor i smeten *mums*.



Det slutgiltiga resultatet såg ut så här:









Ser det inte läckert ut?


I love cupcakes!


Loppisfynd

20080928

I förmiddags var jag på loppis. Jag älskar loppisar! Vilka otroliga fynd man kan göra.  Detta fyndade jag idag:



Fina ramar. Jag har tänkt att ha svart-vita egentagna foton på vänner och familj i en massa olika ramar på väggen i köket. Dessa var söta! Endast 10 kr för båda!



2 st fina tallrikar att lägga upp mat på, för olika tillfällen. Jag gillar den blå extra mycket. Den är så romantisk och gullig. Ett sött kakfat! Den gröna kostade 5 kr och den blå 10 kr.



Ännu ett sött och gulligt fat. Det skulle man kunna ha som uppläggningsfat, men även som ett fat att lägga smycken eller liknande på. Den kostade 10 kr. Den urfina och stiliga glaskupolen till höger blev jag förälskad i. En allt-i-allo-pryl. Man kan ha fina stenar i, tops, russin, nötter osv. 10 kr för den också.




Jag hittade den mest romantiska servis du kan tänka dig. Gammaldags med blommor och guldkanter. Jag köpte 4 koppar med fat och sen hittade jag en annan kopp som jag kan ha som helgkopp. Lite lyxigt ska det vara :) Alla 5 kr/st. Här ser du kopparna i närbild:







Den rosa-vit-rutiga duken och den söta burken vann jag på ett lotteri :)

Mmmm, att man kan bli sååå glad av shopping.




Bokmässan Göteborg 2008

20080927

Idag har jag, Anne och Ilona varit på Bokmässan i Göteborg och frossat i böcker. Jag fullkomligt ÄLSKAR böcker och att gå där är ju som en dröm. Dock är det jobbigt för nacken då man måste vända och vrida på sig hela tiden för att inte missa något. Jobbigt också för armar och händer eftersom man köper så mycket och böcker väger inte lite. Men det gör inget. Jag är glad att få vara där bland alla författare och andra bokälskare.



Ilona och Anne utanför mässan.



Oerhört mycket folk inne på mässan! Man fick böka och armbåga sig fram. Men det är en charm i sig :)



Håkan Nesser satt och pratade om sin senaste bok "Berättelse om herr Roos".



Jag och Anna Jansson. Jag köpte hennes senaste bok "Pojke försvunnen" och hon signerade den. Kul! Hon var oerhört trevlig. När Anne skulle ta kort på oss så sa Anna att vi skulle säga "kattskit"...hehe. Hon var både trevlig och rolig. Hennes bok "Främmande fågel" går nu på tv4 på tisdagar kl 21. Otroligt spännande serie!



Anders Jacobsson och Sören Olsson, alias Sune- och Bert-författarna, stod där så sött och glada och signerade sina roliga böcker. Jag köpte dock ingen, men frågade fint och snällt om jag fick ta en bild och det fick jag minsann. Dock sa Sören att han inte trodde att motivet skulle bli så bra. Men ack så fel han hade ;)



Författaren Margit Sandemo satt där och hade en låååång kö av beundrare som ville ha sitt ex av hennes nya bok "Trollrunor" signerad. Hon är ju fantastisk! Har skrivit hur många böcker som helst! Hennes mest kända serie är "Sagan om isfolket" och den innefattar hela 47 böcker!!

Efter en stund blev vi otrooooligt hungriga och behövde mer energi för att orka titta runt på mer böcker. Vi gick ut och satte oss på restaurangen "Le Barone". Jag åt spaghetti Bolognese, och den var väl okej. Blev mätt i alla fall.




Ja, idag blev jag av med en del pengar, men fick en massa fina böcker, vykort, serietidningar, nyckelringar osv.  Jag köpte bland annat:

   



 

 

 

 

The Cat´s Addressbook LP70079

2087 2096 2099

Gaelle Boissonnard gör otroligt vackra målningar! Jag köpte dessa 3 vykort som jag tänkte rama in. Kolla in hemsidan: http://www.correspondances.com





På nyckelringen står det: "Lyssna noga - livet är mycket mer". "Kreativ insikt" hade en massa underbara produkter med vackra och insiktsfulla ord. Kolla in deras hemsida: http://www.kreativinsikt.se

En underbar dag! Jag är supernöjd :)







Stadsskogen i solsken

2000925

Jobbade 7,30 - 15,45 idag. Och idag var det min tur att ha samling med de större barnen. Vi hade massage. Det var jätteroligt och mysigt. Jag satte på en relax-skiva, tände några ljus och vi satte oss i ring. Sjöng den sedvanliga namnsången och sedan fick de sitta två och två, den ena med ryggen mot den andre. Jag läste en massage-saga och visade samtidigt på ett av barnen och de andra härmade. Sedan fick de byta så att alla fick prova på att massera och att bli masserade. De tyckte det var skönt.

På förmiddagsrasten vid 10 tog jag en promenad, då det var så underbart väder ute. Solen stod högt på himlen. Daggen låg kvar i gräset och glittrade så vackert och vattendroppar hängde kvar på den gula bron, redo att falla ner för att bli ett med asfalten. Solen letade sig fram på alla möjliga ställen. Vackert och skönt!











Husbygget utanför förskolan skrider framåt. Sist jag tog en bild såg det ut så här: http://michaelasspace.blogg.se/2008/september/stadsskogen-alingsas.html
 Idag, 10 dagar senare, ser det ut så här :



På lunchrasten vid 12,15 cyklade jag iväg och träffade Anne, som jobbar på en förskola lite längre bort. Vi träffades halvvägs och stod i solen och tjötade en stund innan det var dags att cykla tillbaka.



Nu är det dags att laga middag och städa!


Mossvikenfruar

20080925

Mossvikenfruar är skriven av Emma Hamberg. En söt liten rosa bok, som tilltalar mig. Den är skriven på ett lätt vardagsspråk men handlingen är väl egentligen inget speciellt i mina ögon. Dock är den ganska rolig emellanåt. 

Boken handlar om Anki som bor i Mossviken. Hon föddes där och har således bott där i hela sitt liv. I den lilla lilla byn, där man inte ska tro att man är något. Hon bor i en villa tillsammans med Peter, som hon har varit tillsammans med sen högstadiet. Hon har det väl bra. Okej, liksom. Men en dag får hon reda på att han varit otrogen. Hon och granntjejen drar till Stockholm och där får hon reda på att hon är gravid. Det handlar om att våga göra sådant som man själv vill, inte vad andra säger åt en att göra. Att hitta SITT liv. Det gör Anki efter många om och men.



Köpes billigast på Bokus för 38 kronor. Pocket och annan framsida dock.


Jag känner mig som ett barn på julaftonsmorgon

20080924

Fick två böcker till på posten idag som jag hade beställt från Bokus. Hade glömt att jag beställt en bok till. Jag älskar böcker! Blir glad av den fina utsidan, de fina bilderna inuti. Bläddrar varsamt och känner en glädje inombords. Denna fina bok fick jag idag:



Är den inte vacker så säg?! Man blir sååå sugen på att baka med en gång!

Den andra boken som kom var Lena Sundströms "Känns det fint att finnas en dag till?":

Omslagsbild: ISBN 9789185625765, Känns det fint att finnas en dag till?

Jag läste en recension om den i Amelia, och den verkade rolig. En sån bok man verkligen skrattar åt när man läser den. Får se hur den är....

Vill ha mer paket!!!



Dessutom landade Panduros nya katalog på min dörrmatta i morse så den ska jag lägga mig i sängen och lusläsa nu ;)


Godsaker på posten till mig

20080923

Idag fick jag roliga saker på posten som jag hade beställt! Först hade jag fått ett paket från http://www.bokus.com/ där jag hade beställt 3 böcker. När jag är i bokköpartagen beställer jag alltid från Bokus, det är absolut billigast! 2 av böckerna jag beställt fick jag idag:



Paulo Coelho är en fantastisk författare! Jag har läst i princip alla hans böcker. De är så oerhört vackra och tankeväckande. En lisa för själen......


Den andra boken är ett kit; "The Cupcake Book & Baking Kit". Söt förpackning va??





I kitet fanns en söt liten ljusblå-vit-prickig bok med många söta recept. Sen fanns det även ett kit att använda när man bakar; fina guldmuffinsformar, 3 olika slags mallar för att göra fina motiv på cupcakesen och en spritspåse med 2 olika spritsmodeller. Jättesött!!

Mitt andra paket jag fick var stämplar och blommor till scrapbooking. Detta köpte jag från http://magdas.se/. Det fattades dock ett stämpel-kit med jultema. Hoppas det kommer snart. Dags att göra julkort snart ju :) Kolla in vad fina saker jag fick i dagens paket:







Fina fina saker! :) Speciellt söta där "dillisarna", stämplarna i mitten. Med dem ska jag göra söta kort och ge bort!





Dagen gick i snigelfart

20080922

Vojne vojne! Idag har jag jobbat 12,5 h!! Trött som en gnu och ser förmodligen ut som en sådan också...hehe. Jag jobbade alltså 7,30 - 20,00 idag. Först var det ju vanlig arbetsdag, sedan var det arbetslagsträff och till sist föräldramöte. Ack och ve vad  trött man var i slutet. Men tack och bock vilket oerhört trevligt föräldramöte det blev. Vi gjorde som så att när föräldrarna kom fick de sätta sig o dricka lite kaffe/te och äta smörgås och kaka. Lättsamt och trevligt. Vi i personalen informerade lite lätt om viktiga och kommande saker. Sedan fick föräldrarna jobba häcken av sig! Hehe.......De satte upp krokar på väggarna, sydde mantlar och kjolar till barnen att klä ut sig i, målade en födelsedagsstol och en byrå, satte ihop lådor till barnens extrakläder, satte upp gardinstänger och sydde ett förhänge till det. Vilka hjältar! Och trevligt hade dem, då det blev ett bra sätt att samarbeta och lära känna varandra mer. Perfekt!

Dagens bilder:





Jag tror snigeln försökte attackera mig...hehe

Godnatt och sov gott!


I valet och kvalet!

20080921

Idag när jag satt ute i solen, på en klippa vid sjön Mjörn, läste jag ut en bok som heter "I valet och kvalet" och den är skriven av Jane Green. Om du gillade "Bridget Jones dagbok" ska du definitivt läsa denna!

Boken handlar om Libby, 27 år, som är singel och dejtar Nick, en kille som går på a-kassa, skriver en bok, bor i en sjaskig etta och klär sig som en uteliggare. Trots detta är han dock supersnygg och fantastisk i sängen! Men det är inte vad Libby vill ha. Hon vill ha kungariket. Då träffar hon Ed, en finansman som är 10 år äldre än henne själv, och rik som ett troll. Han är alltså raka motsatsen till Nick och Libby inleder ett förhållande med honom. Men det finns hakar där också. Han har en urful mustasch,  en ovana att lägga in lite smått irriterande franska fraser då och då, men framför allt, han är urusel i sängen. Vem väljer hon?

Det är en skön bok, lättläst och rolig. Man känner igen sig ganska mycket i Libbys liv som singel. Definitivt läsvärd! Jag lånade precis ut den till Anne, då jag refererade lite till henne när jag läste den ;)



Tyvärr hittar jag ingen sajt på nätet som säljer denna, men den finns kanske på biblioteket och/eller antikvariat.

You´re my cookie!

20080921

Då har jag bakat småkakor idag. Även denna gång använde jag mig av Leilas bok. Jag fullständigt ÄLSKAR den!! :) Idag bakade jag lingonsyltkakor och kanelkakor.



Jag gjorde samma kakdeg och sedan 2 olika varianter:













Tja.....mina kakor blev inte alls lika runda och vackra som Leilas, men slutresultatet är jag ändå nöjd med. För de smakar gott ;) Och visst blir det fint när man lägger upp kakorna på ett vackert fat med en romantisk duk under?




En fantastisk söndag

20080921

Idag har jag haft en underbar söndag! Vaknade utvilad, och sedan blev jag glad och upplyft av att se att solen kastade sina dyrbara strålar på mig, så jag bestämde mig för att ta med kameran och min bok ut. Började gå runt Nolhaga berg och tänkte på att pappa och Maggan kanske var hemma så jag ringde och frågade om de ville bjuda på kaffe, och det ville dem.



När jag kom dit låg Annie på dörrmattan i solen och slöade.





Vi drack kaffe och åt varsin gräddbulle, eller ja, pappa åt två ;)

Sedan fotade jag lite i deras trädgård. Hittade några slöa getingar som var sugen på blomnektar:





Efter tack för fikat gick jag vidare och stötte på några kossor som blängde på mig och slickade sig i näsan:





Istället för att umgås med kossan Bella så gick jag vidare till fågeltornet som ligger vid sjön Mjörn. Visst är det vackert?





Gick vidare och satte mig på en klippa för att njuta av solen och läsa min bok. Det satt en väldans massa kanadagäss i sjön och kacklade.











När jag hade läst ut boken, solat lite och lyssnat till gässens konversationer styrde jag stegen mot det lilla söta koloniområdet i Nolhaga:











Det är så gulligt och pittoreskt där!

Ja, så såg min förmiddag ut! Nu ska jag baka kakor :)


Shopping för hela slanten

20080920

Idag har jag shoppat en massa kul och fina saker! Har inte shoppat riktigt sedan jag och Anne var i Köpenhamn i somras, så det var då äntligen dags! Jag blir glad av shopping, men vilken kvinna blir inte det??!
Jag köpte dessa underbara tavlor av Birgitta Lindeblad och hängde upp dem på väggen i badrummet:

   


För baket köpte jag ett sött litet röd-vitt durkslag och en liten slickepott. Det ska vara en fröjd för ögat när man bakar också :)




Tavlorna och baksakerna köpte jag på en söt butik i Alingsås som heter Balders Hage. Kolla in hemsidan och se det fina sortimentet: http://www.baldershage.se

Vidare åkte jag till Vinden, vilket är som Myrorna, där folk lämnar in saker de inte använder längre och säljer billigt till förmån för olika behövande ändamål som t.ex. Bibelskola i Ryssland, fängelse i St Petersburg, en radiostation i Tallin, fraktkostnader till Afrika, barnhem i Polen och ett projekt för människor som lever på en soptipp i Ecuador m. m. Det mesta går till Östeuropa, men en del också till olika välgörande ändamål i Sverige som kvinnojour och RIA-center (Råd I Alkoholfrågor). Kika gärna in där när ni åker förbi Alingsås. Dessa fina saker köpte jag för den totala summan av 130 kr!!:











En supersnygg väska, som förmodligen har några år på nacken, men det är precis såna väskor du hittar ute i affärerna idag, så jag gjorde ett kap när jag betalade 30 kr för den. Den ursöta gröna lilla glasskålen med sött lock kostade 15 kr och den tänkte jag antingen ha i sovrummet eller i badrummet med smycken i. Blev helt förälskad i den! Läsdagboken kostade 5 kr och jag brukar skriva upp vilka böcker jag läst och lite kommentarer om dem, så detta var en perfekt investering. Vidare köpte jag 2 st underbara uppläggningsfat med söta blomdekorer. Romantiskt och lantligt. Dessa kostade 50 kr tillsammans. Till sist så köpte jag 2 st söta ljusblå skålar i glas som jag tänkte ha när jag bakar. Ursöta! 15 kr styck.

Efter denna shopping-orgie åkte jag vidare till Blomsterlandet för att förgylla mitt köksfönster med blomster. Titta så vackert det blev:









I love pink!


Party, party!

20080919

Ikväll hade jag, Anne och Ulrika fredagsparty. Jag säljer Oriflame, Anne säljer smycken och Ulrika säljer Aloe Vera-produkter. Det kom ett gäng tjejer och vi hade jättetrevligt! Provande av produkter, mingel, prat och fika. Hur mysigt som helst! Visar lite bilder från kvällen:

 
Fick låna ett fint smycke av Anne idag!


 
Annes dotter Felicia vispar ihop dippen till nachochipsen.


 
Här har jag dukat upp Oriflames produkter för provning.


 
Massor och mängder av vackra smycken att prova!


 
Bling, bling och åter bling!


 
Mina cupcakes var oerhört populära. Kul!!


 
De med choklad var extra goda tyckte Felicia.

 

Halsband, armband, örhängen, ringar.....


 

Pia och jag skålar i hallonsoda!


 
Lina och Anne kopplar av och dricker kaffe och äter cupcakes!


 
Felicia, Jenny, lille Nils och Johanna testar krämer för fullt :) Nils verkar intresserad....



Ulrika och hennes Aloe Vera - bord.

Alla ville tyvärr inte vara med på bild, och det får man respektera. Är det någon som är intresserad av att ha ett party någon dag så kontakta mig!


Det doftar ljuvligt av äpple och kanel i mitt kök...

20080919

Idag har jag testat att göra en annan sorts cupcake. Även denna dag tog jag hjälp av Leilas underbara bakbok och bakade "Äppelkanelmuffins med crumble". Oj oj oj vad ljuvligt goda de blev. Ni skulle känt doften i mitt kök! Ljuvlig!!
Jag började med att vispa ägg, strösocker och vaniljsocker:

 


Sedan blandade jag i alla torra ingredienser och smält smör. Därefter stekte jag klyftade äpplen i smör, socker och kanel:



Smeten hällde jag i formarna, stack ner några äpplebitar i varje, strödde på crumble (smör, havregryn, vetemjöl och socker) och in i ugnen. När de var klara efter ca 25 min, fick de svalna och sedan garnerade jag dem så här:








Smarrigt va?!


Visst är hösten vacker?

2000918

Dagens bilder:


 
 
 
 
 
 
 


Vackra färger! Starka skiftningar! Små söta svampodlingar!
Det är härligt att gå ut i skogen och naturen nu.
Min vän Anne var hungrig och ville smaka på rönnbären....hehe
De är inte så goda att äta dock, så det är inte så många som plockar dem.  Man brukar säga : "Surt, sa räven om rönnbären". Men de går faktiskt att äta.  Rönnbär är egentligen inte bär, utan små frukter, ungefär som små röda äpplen. Jag funderar på att plocka lite rönnbär och frysa in för att sedan ta fram till jul och dekorera med :)



Min tid som cupcake-oskuld är över....

20080918

Jag har länge älskat dessa bakverk för dess sötma och vackra uppenbarelse. Det är inte förrän idag som jag själv har kreerat dessa gudagåvor. Jag tog Leila Lindholms senaste bok till hjälp; "A piece of cake"


En helt underbar bok med vackra och färglada bilder. Det finns ingen i hela världen som inte blir sugen på att baka när man tittar i denna. Ett bra tips till den som vill ge bort som present! Jag gjorde Chokolate cupcakes (längst upp på bilden):



Jag ändrade dock lite i receptet och lade i hallon i mitten av cupcakesen. Ser smarrigt ut va?



Jag hällde alltså i halva smeten i formarna och lade dit hallon och sedan hällde jag på resten av smeten. In i ugnen! Så här såg de ut när de var klara
:

 


Sedan var det dags att lägga på den smarriga chokladfrostingen och dekorera med strössel. Så här blev slutresultatet:

 

 

 


Vattnas det inte i munnen?? ;)










Vill ha!

20080917

Jag har surfat runt en del idag och det finns såååå mycket fint jag vill ha!! Kolla in dessa underbara förkläden:



image421
    
image418
 
 


Helt underbara! För visst ska man vara vacker och sexig även när man står i köket och bakar? :)
Kolla in hemsidan för att se fler läckerheter; http://www.carolynskitchenonline.com/

När jag och min vän Anne var i Köpenhamn på semester i somras hittade vi en otroligt söt butik som heter Lisbeth Dahl. Jag blev helt förälskad!! Vill ha allt av henne!! Kolla in dessa underbarheter:


   TO438-200.jpg


För att se mer av vad Lisbeth Dahl har att erbjuda, kolla in hemsidan: http://www.lisbethdahl.com


Själv köpte jag ett sött smyckesställ där jag har hängt upp fina örhängen + en urgullig liten ask där jag förvarar små örhängen. Kolla in:




Ännu en underbar hemsida är http://www.countrystyle.se/. Titta vilka godsaker jag hittade där:



talk Greengate te i ljusblå småblommig teburk blommig kakburk Greengate Kusmi te

Kungakrona värmeljushållare Hot Hugs vitt lamm med värmande vetekudde i magen Cath Kidston diskhandskar rosa barnportmonnä filt applikation uggla

Suck! Jag behöver vinna en väldans massa pengar på Lotto, eller träffa en välbärgad man ;)

Måste bara visa en sida till: http://www.cathkidston.co.uk/:

Rose Blue Apron Rambling Rose Crush Mug Bird NotebookSet of 4 bowls

Helt underbara färger! Alldeles bedårande mönster! JAG ÄR KÄR!!
Vet du någon affär som har liknade godis, meddela mig gärna och jag blir glad :)


Sommarsquash Tokolosh!

20080916

Har läst ut en bok nu som heter "Sommarsquash Tokolosh" och är skriven av Rachel Zadok. Det är hennes debut och jag håller med Helsingborgs Dagblad när de skriver att "bokens första halva lämnar mig nästan andlös. Zadok är en stilsäker prosaist, och särskilt imponerad är jag av hennes pricksäkra miljöbeskrivningar".

Bokens miljö utspelar sig i Transvaal i Sydafrika på 1980-talet. Den handlar om flickan Faith och hennes öde. I första delen skriver Zadok om när Faith är liten: hon bor med sin mamma och pappa i ett hus som hemsöks av väsen såsom älvor, Silverhår och Döda Rex. När Faith är i 7-årsåldern lämnar pappan hemmet och det är bara Faith och mamma kvar, som går djupt ner i en depression och galenskap. Efter en tid kommer tjänsteflickan Nomsa för att hjälpa till och hon och Faith blir bra vänner. Efter ett tag försvinner dock Nomsa också. I andra delen har det gått ett antal år och Faith är vuxen. Hennes mamma har dött och hon tvingas tillbaka till barndomens rötter.

Jag berördes väldigt mycket av flickan Faiths barndom. Jag kände när jag läste att jag bara ville ta hand om henne. Så ska inget barn behöva ha det! Boken var även lite skrämmande i och med det övernaturliga som låg som ett tunt skynke över och fladdrade i vinden. Jag tyckte om den, och jag rekommenderar den. Och är inte bokomslaget bedårande så säg!



Köpes billigast på Bokus för 39 kr. Pocket.



 

Vem är snyggast?

20080916

Ditt namn?
Michaela
Födelseår? 1974
Hur lång är du?  1,76 m
Spelar du något instrument? klinkar gitarr då och då med stela fingrar
Dina första tankar när du vaknar? Neeeej, inte redan! Vill sova mer!
Är du hungrig? Nej, men jag borde äta något
Vart befinner du dig just nu? I mitt vardagsrum
Husdjur? Nada

Vem är snyggast? Mina vänner
Vem vet mest om dig? Anne
Vad vill du ha just nu? En solresa med min son
Ditt mål i livet? Att må bra inom alla områden
Rädd för? Ormar
Har du någon vän du känt i 10 år? Oh ja! För att nämna några: Madde, Carola, Maria, Jeanette....
Har du körkort? Ja, men tyvärr ingen bil.
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Jag vet inte om de pratade om några andra namn, men jag har för mig att det var som så att mamma ville att jag skulle heta Michaela och pappa tyckte Isabella. Och så blev det.

Pepsi eller Coca cola? Pepsi Max är gott :)
Sjunger du? På jobbet sjunger jag ofta barnsånger. När jag "lirar" gitarr sjunger jag alltid till och hemma går jag ofta omkring och sjunger för mig själv.
Vad har du för skostorlek? 41
Vill du gifta dig? Jättegärna! Ska bara hitta Mr Right först.
Kommer du överens med dina föräldrar? Ibland, ibland inte. Men alla är vi olika, och vi älskar varandra ändå.
Din hårfärg och frisyr? Är inte vacker för tillfället. Håret är på utväxt och behövs färgas.
Skorna du hade på dig idag? Än så länge har jag inte varit utanför dörren, så jag har bara haft strumpor på mig, och de är grå.
Grönan eller Liseberg? Liseberg
Vad sover du i? Ingenting.

För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Ca 500 kr, mer eller mindre. Senast köpte jag ett par jeans för 400 kr.
Har du rosa kamouflage-kläder? Oh nej! Älskar rosa, men skulle aldrig sätta på mig något som är kamouflage över huvud taget.
Tatueringar du har? En fin fjäril på vänster överarm.
Piercingar du har? Två klassiska hål i öronen + en fin sten på näsvingen.
Har du glasögon? Nej.
Hur ser din plånbok ut? En jättefin plånbok i större modell i matt guldfärg som jag köpte i London.
Din perfekta pizza? Tomat, mozarellaost, skinka, jordnötter, champinjoner och kebabsås.
Randigt, rutigt eller blommigt? Prickigt!
Favoritmat och dryck? Spagetti och köttfärssås och vatten.
Favoritdjur? Nyckelpigor (ja, jag vet att det är en insekt). De är så vackra och har ett otroligt vackert namn på engelska: ladybug...
Favoritparfym? Euphoria från Calvin Klein
När ska du festa nästa gång? Inget inbokat. Var längesen jag festade över huvud taget.
Vad köpte du senast? Mat på Ica
Hur mycket pengar har du? Inte många kronor....pengar på fredag
Hur svarar du i mobilen? Med mitt namn: "Michaela"
Vem ringde du senast? Ann-Christine Jernström, Mary Kay-konsult
Senast kramat? Ett barn på jobbet
Senast pussat? Se ovan
Senast hånglat med? Oj...hm...det var så längesen....Peter...
Senast haft sex med? Hm...samma som ovan
Sov du ensam inatt? Ja
Vem sov du senast med? Tja....det var nog Jesper...också ett tag sedan.

 Kul med frågor där man får ligga under luppen!

Varför skiner alltid solen när man är sjuk?

20080916

Ligger hemma i förkylning idag. Suck....
Och alltid ska det vara soligt och vackert ute när man är tvingad att stanna inne.



Vill inte.....
Men jag är jätteförkyld och har ont i halsen, kroppen och knoppen värker. Har säkert lite feber också för jag fryser mest hela tiden. I morse kräktes jag lite också. Igår på jobbet så var det en liten pojke som kräktes och fick åka hem, så jag kanske har fått en släng av hans magsjuka?

Så här ser min dag ut:

 


Krya på mig!


Stadsskogen Alingsås

20080915

Idag har det varit en extremt lång arbetsdag! Jobbade först 08:00 - 17:00 och sedan hade vi arbetsplatsträff 17:30 - 19:30. Snacka om att vara slutkörd!

Jag arbetar just nu på en nybyggd förskola i den nya stadsdelen i Alingsås, Stadsskogen. De håller på och bygger hus, bostadsrätter, hyresrätter osv i området och det ska bli intressant att se hur allt förvandlas. Tog några kort idag för att senare se vad som händer. Kolla gärna in hemsidan: http://www.stadsskogen.se/ Från hemsidan står det så här: "I och kring området finns otaliga småstigar och bäckar som ringlar genom dalsänkorna och den ljusa blandskogen. Och alldeles nedanför bergskanten ligger sjön Mjörn med dess inbjudande lugn och inte minst sin betagande sjöutsikt". Här är några bilder jag tog idag:

 


Nybyggda hus neråt Mjörn. På vänsterbilden kan man se sjön bakom träden till vänster. Hade gärna bott längst upp med den fantastiska balkongen. Snacka om utsikt! Tänk att sitta där när du vaknat, solen i ansiktet och med en kopp kaffe. Mmmmmmmm, me like!

 


Här håller de på och bygger precis utanför förskolan. Det ena huset till vänster är väl relativt färdigt.

Så här ser vår förskola ut:

 



Förskolan är ett så kallat passivhus med genomtänkt och tydlig miljöprofil. Lokalerna värms upp passivt genom att man tillvaratar värmen från personer, elektriska apparater och instrålad sol. På detta sätt blir huset nästan självuppvärmt. Taket på förskolan är täckt av taklök "Sedum" som fångar upp regnvattnet vilket minskar trycket på dagvattenledningarna, har en isolerande effekt och bidrar generellt till ett bättra klimat. Förskolan är miljöcertifierad med Grön Flagg, vilket innebär att den hela tiden utvärderar och utvecklar miljöarbetet. Utegården är ganska stor och det du ser på bilden till höger är lekplatsen med gungor, lekställningar och sandlådor. Sedan kan man gå uppför en backe och vistas mer i en inhägnad skog. Jättemysigt!!


Ja, det blev mycket reklam här, men det är väldigt fint och unikt. Kungen och drottningen kommer komma på besök i oktober. Det ska bli spännande :)

Jag är trött så jag orkar inte skriva mer för idag. Men jag tackar och bockar!

Kram Michaela


 

Dagens bilder:

 


Purple is beautiful!



 


Då har man gått och blivit med blogg....

20080914

Jaha, då har man gått och blivit med blogg då. Min alldeles egen bebis! Det känns kul och spännande!
Jag kommer att skriva om roliga saker (tycker jag) som t.ex.

  • Scrapbooking (jag kommer att visa en del av mina alster här)
  • Böcker (jag fullkomligt ÄLSKAR att läsa alla slags böcker!!)
  • Cupcakes (är helt pippi på dessa vackra och söta bakverk)
  • Foto (gillar att gå ut i naturen och fota allt och inget som kommer i min väg)

Detta är en del av det som jag blir glad av!

Med detta säger jag god natt och jag hoppas vi syns och hörs i bloggspace (speciellt michaelasspace ;) )

Dagens bilder:

Min son Marcus testade min nya gardin...hehe
 


Jag och min son Marcus larvade oss ikväll och gjorde fula grimaser (ja, jag vågar visa mig från mina mindre vackra sidor också ;)). Marcus passade även på att testa mina nya gardiner. Visst är de vackra?? hehe


Välkommen till min nya blogg!

20080914

Kom gärna tillbaka ofta :)


RSS 2.0