Du är en ängel

20090129

Jag har varit riktigt pysslig i veckan, och GULLIG och OMTÄNKSAM och OEGOISTISK!
Häromdagen gjorde jag ju ett kort till en nybliven mormor, ikväll gjorde jag ett kort till en kollega som är sjuk och inte mår bra.
Så här ser det ut:



Inuti skrev jag att vi som jobbar nära henne tänker på henne och att vi hoppas att hon ska tillfriskna snart. Avslutade med att hon skulle ta hand om sig själv. Jag stämplade upp en ängel som jag färglade med Promarkers och fäste den inuti.



Det känns så mjukt och fluffigt och mysigt i hjärtat när man ger bort något man själv gjort och samtidigt visar att man skänker dem en tanke.




Offrad för hederns skull

20090128

Jag brukar alltid ha en pocketbok liggande på jobbet som jag läser på mina raster om jag inte orkar sitta o tjöta med kollegorna. Idag läste jag ut en bok som heter "Offrad för hederns skull. En familjetragedi" av Sengül Güvercile.

Boken handlar, som titeln antyder, om hedersmord. Det är en verklighetsförankrad bok, så författarinnan är huvudpersonen. Hon och hennes familj är från Turkiet, och de flyttar till Danmark när hon är barn. Man får följa med och se hur deras liv framträder med hedersmord, plikter, hat och kärlek.
Vad gör detta med en familj?

En intressant och tankeväckande bok, minst sagt viktig!
Läsvärd!


Hemmablind

20090128

Idag slutade jag kl. 12.30 och cyklade ner till stan för att möta Carola. Vi gick o kollade lite i affärer först, innan vi skulle ta lunch.
Ibland blir man förundrad över saker man inte ser. Jag har bott i Alingsås i hela mitt liv, men det finns fortfarande saker man inte uppmärksammat. Man ser det man alltid ser. Så idag tittade vi uppåt väggarna, rent bokstavligt! Och titta vilka roliga skyltar vi såg:





Efter vår lilla shoppingtur var vi jättehungriga och satte av åt Surf´n Turf, en relativt ny engelsk restaurang i Alingsås som ingen av oss hade varit på innan. Vi ville ha vanlig husmankost i kistan, och det finns ju knappt i dagens läge! Det är bara thai, pizza, hamburgare, korv och kebab. Som tur var hade de en god köttgryta med potatis, likt kalops. Mums mums för magen! Ingick i priset gjorde också en lagom stor portion med chokladpudding och kaffe. Väl värt 75 kr!





Det blev en riktig mysdag på stan idag!

Alla hjärtans dag - pyssel

20090127

Jag blev så inspirerad av mitt eget kort jag gjorde igår, att jag kopierade layouten och gjorde ett
Alla hjärtans dag-kort. Så här blev det:



Vi får väl se vem som får det :)

Vad tycks?


Grattis till mormortiteln!

20090127

En kollega blev igår mormor för första gången! Grattis!
Det blev en liten pojke som ska heta Lucas.
När jag kom hem så blev jag så inspirerad av detta så jag satte mig och gjorde ett kort till henne.
Så här blev det:



Jag blev riktigt nöjd med det! Fina färger som matchade bra tillsammans. Det var första gången jag använde mig av punchinella också och det blev pricken över i:et!

Jag skrev ett meddelande inuti kortet, och när hon fick detta blev hon så rörd att en tår letade sig nerför kinden. Kul att hon blev glad, för det var ju min intention.



Det återstår att se när man själv hamnar i den sitsen. Mååååånga år framåt hoppas jag dock :) Men jag blir ju FARMOR och inte MORMOR. Mormor låter mycket mjukare och gulligare tycker jag!


30-årskalas

20090124

Igår var familjen på 30-årskalas hos syster Rebecca. Hon fyllde ju år förra veckan, men inte förrän igår kunde alla komma. Det var mycket trevligt! God buffé, vin och tårta.......för att inte tala om sällskapet.



Jag hade pysslat ihop ett födelsedagskort till Rebecca, men den sötaste gamla tanten på som jag stämplat och målat med Promarkers. Hon är ljuvlig! Den stämpeln är inköpt på Stämpelboden i Alingsås.



Paketöppning är ju standard på kalas och här är från mig, en jättefin träbricka i svart.



Tänderna ska även bli finare :)



Dennis och pappa Kjell äter gott av buffén.



Rebecca, hennes kompis Sofia och jag.



Maja gillade Maggan jättemycket, och hårade ner hennes svarta kläder med vitt.



Tårta måste ju finnas på kalas! (den svarta brickan fick Rebecca av mig i present)



2009 kommer att bli Rebeccas bästa år :)



Long time no see....

20090119

Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade. Det har varit mycket, så jag har inte orkat. Det började med att jag fick besvär med gallan och hade OOOOOONT! Fick åka in till akuten för att få smärtstillande, och sedan var jag hemma en vecka. Det var jobbigt värre! Sedan jobbade jag några dagar och nu i helgen blev jag störtförkyld! *suck* Hade feber i går, men det funkade bra att jobba idag som tur är. Det känns dock som om jag har snutit ut halva min hjärna......hm.
Men jag ska väl vara fit for fight snart igen.

Håller på och fixar till hemma nu också. När jag låg hemma och hade ont, så var det en målare här och tapetserade om i mitt kök och i min hall. Det blev jättefint! Men nu ska man ju köpa lite nytt och göra det fräscht!

Hallen, före och efter:





Köket, före och efter:





Har köpt nya köksmöbler också i ek.
Det kommer bli jättefint när allt är klart. Nu ser det lite ekande tomt ut. Men det ska ju upp tavlor och annat på väggarna.



Snöiga kakor

20090102

Bakade idag ljuvligt goda kakor vid namn "Snöiga kakor". Förvånande nog från Leila Lindholm ;)
Det doftar ljuvligt av kakbak i mitt kök nu!
Så här blev de:



Och receptet hittar du här:
http://recept.nu/1.276775/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/leilas_chocolate_crackles_snoiga_kakor

Vinterpromenad

20090102

Idag tog jag en promenad i vintersolen. Det var kallt, men solen värme gott. Packade på mig långkalsonger, fleecetröja, vantar, mössa, halsduk och varma skor. Gick neråt Mjörn och hade såklart med mig min kamera.










En väldigt trevlig nyår!

20090102

På nyårsafton var jag och Marcus hemma och Anne och Felicia kom hit. Vi lagade god trerättersmiddag (räkcocktail på rostat bröd, fläskfilé och potatisgratäng med baguette och god sallad med massa fetaost o vitlökar + vit choklad-pannacotta med blåbär), spelade Buzz, Singstar och Guitar Hero på PS2, och hade allmänt trevligt. Anne och Felicia begav sig inte hem förrän närmare 03,30.



Här ska förrätten börja att avnjutas!



Partyhattarna måste ju på på nyårsafton också!





Huvudrätten är serverad.



Och Magnumen ska korkas av :)



Skål och varsågoda!



Efterrätten avnjöts tillsammans med lite mousserade vin.



Det var en stämningsfull och mycket trevlig kväll!



Gott nytt 2009!


RSS 2.0