Spa-kväll på Petite

20081028

Igår kväll var vi några tjejer på jobbet som hade en spa-kväll på salong Petite i Alingsås. Jätteskönt! För 225 kronor fick man håret tvättat av ett special-schampo som lugnar hårbotten, inpackning sittandes under värme med varm vetepåse på axlarna i 15 min, 15 min hårbotten- och nackmassage, lättare styling + dricka och grönsaker med dip. Det var heeeelt ljuvligt! Detta kan jag tänka mig att göra fler gånger :) Lite lyx i vardagen! Salongen var halvt nedsläckt, många tända ljus, lugn musik.....Det var inte svårt att slappna av!



Anneli och Marianne gottar sig med tilltugget medan de väntar på sin tur.



Jag sitter under värme med inpackning i håret.



Monika och Linnéa blir stylade.



Så här snygg blev Anneli efter stylingen.



Call me Fluffy! hehe.....
Inte den snyggaste styling, men jag skulle ändå hem och huvudsaken var ändå massagen.



Hela snygga gänget!!


Fjärilen i glaskupan

20081026

Mamma och jag gick på bio på Palladium idag. De visade en film som jag tyckte verkade intressant; "Fjärilen i glaskupan". Det är en fransk film från 2007 och den handlar om en man vid namn Jean-Dominique Bauby. Han lever ett framgångsrikt liv som chefredaktör för tidningen Elle, har 3 barn och en älskarinna. Vid 42 års ålder drabbas han av en hjärnblödning och blir helt förlamad. Hans hjärna fungerar som den ska, men han kan inte röra sig alls och han kan inte prata, men hans ena öga fungerar som det ska och till slut börjar han kommunicera med ögat via blinkningar. Med hjälp av en assistent skriver han sina memoarer. Man får följa med honom i hans kämpande och i hans tankar. Detta är en sann historia.

Filmen ger en tankar om ens eget liv. Lev livet fullt ut nu, medan du kan. Behåll det mänskliga inom dig.

Vissa scener berörde mig mycket. Som t.ex. när Jean-Do (som han kallades) låg i sängen på sjukhuset och såg en fotbollsmatch. Genom hans tankar förstod man att han var riktigt intresserad. En läkare gav honom samtidigt mat i form av dropp, stängde sedan av tv:n och gick ut. Man fick en sådan medkänsla med Jean-Do! Han kunde inte ens tillkalla hjälp för att få igång tv:n. Läkaren frågade inte ens om han ville ha den på. En sådan enkel sak för en annan, men inte för alla.

En annan scen utspelades när det var mörkt och natt. Jean-Do låg vaken i sängen och tv:n stod på men det var inget program utan endast ett ihärdigt pip från tv:n. Han tvingades ligga och lyssna på detta och man såg hur paniken växte i ögonen på honom. Medkänsla.....

Sevärd!




Alingsås, Vårgårda, Hol och Partille

20081025

Idag har jag farit runt i morsans bil :) Jag och Anne åkte först till Vinden för att hämta min klädhängare jag köpte där häromdagen. Den ska jag måla vit och ha i hallen sen, istället för hatthyllan som sitter på väggen. Jag ska också få omtapetserat i hallen och även i köket av Alingsås-Hem, och det är jag glad för. Jag är hemskt trött på de tapeterna! Oj, vad fint jag ska få :)



Sedan for jag och Anne till Vårgårda för att kolla på Hjulet, vilket är som Vinden, men de hade tyvärr stängt 20 min innan vi kom. Det får bli en annan gång. Så vi åkte till Hols "Antikt och Begagnat" istället. Där hittade jag jättefina ramar och en söt liten vas.





Allt detta för 100 kr (jag prutade 20 kr för jag hade inga kontanter och Anne hade endast en hundralapp..hehe)

Sen fick jag för mig att åka till Allum i Partille, så vi ringde Annes väninna Ilona och frågade om hon ville hänga med, och det ville hon. Så vi for dit och shoppade SOM ATTAN!! Jag blev jätteglad för mina fynd. Först svängde vi in på Rusta i Partille och jag hittade superfina kuddar (de blommiga) till min säng för 59 kr/st:



På Allum hittade jag en superfin vinterkappa på Åhléns i lila. Den kostade egentligen 895 kr, men var 20% billigare, vilket inte gör mig något aaaalls :)



Jag hittade också ett par vinterstövlar, vilket jag verkligen behövde, för 450 kr




På Indiska hittade jag ett supervackert fat (79,50 :-) och en underbar Buddha-staty (49,50:-):



Sedan blev det lite smått och gott och även en god salladstallrik



Kul var också att vi träffade Berivan som är min och Annes gamla kollega från arbetstiden i Partille. Berivan är GRYM på att fixa till ögonbryn med vanlig sytråd. Det gör superont, men blir hur snyggt som helst :)



Ja, det blev en heldag, men mycket trevlig!

Nu ska jag och Marcus sjunga Sing-star :)


Häxan från Portobello

20081021

Paulo Coelho är en fantastisk författare. Du som inte har läst någon bok av honom, gör slag i saken! Läste idag ut "Häxan från Portobello" som handlar om Athena, en flicka som föds i Transsylvanien men blir adopterad och förd till Beirut. När kriget kommer dit flyttar de till London. Man får följa Athenas historia genom de människor som lärde känna henne.

Coelho skriver andliga böcker, som gör att du som läsare funderar mycket på ditt eget liv. Han skriver: "Det sägs att utåtriktade personer är olyckligare än inåtvända, och att de måste kompensera det med att visa för sig själva att de är nöjda och glada och till freds med livet." För Athena stämde detta. Stämmer det för dig?

Vidare skriver Coelho att "det bästa sättet att få veta vilka vi är består många gånger i att försöka ta reda på hur andra ser oss. Det betyder inte att vi måste göra vad de förväntar sig. Men vi förstår oss åtminstone en smula bättre." Klokt skrivet! Man kanske ska fråga sina närmaste vad de tycker att man är för någon person och skriva ner egenskaperna, både negativa och positiva. Jag tror att man lär sig mycket av det.





Coelho har sålt över 86 miljoner böcker i 156 länder och hans verk har översatts till 61 språk. Många av Coelhos böcker handlar om människor som följer sina drömmar och upptäcker sig själva. Trots att de möter på svårigheter längs vägen fortsätter de ändå kämpa för att fullfölja sina drömmar.


Extrem shopping i Ullared

20081019

Jag, Anne och Hanna for idag till Ullared för massa shopping på Gekås. Jag fullkomligt älskar att åka dit!! Sååå billigt och såååå mycket att välja emellan. Hela vagnen (och de har stora vagnar) blir helt fullproppad med allt man bara kastar i. Här bryr man sig inte om priset för det är verkligen mycket billigare än om du köper det i någon annan affär. Så att man fyndar där är väl en överdrift.



Så här såg jag och Hanna ut efter att ha gått inne på Gekås i närmare 5 timmar; trötta och helt slut...hehe. Orkade inte ens le framför kameran. Kolla in min vagn. Ööööverfull! Kuddarna under vagnen köpte jag till mamma på beställning.



Trots 8-9 stora kassar så fick vi in allt i bilen :)



Vi var tvungna att få i oss lite mat innan hemfärden så det blev kebabtallrik för Anne och Hanna och en pizza för mig.



Min nyinköpta vinterjacka för 299 kr.



Jag hittade en supersnygg vinterjacka till Marcus som endast kostade 249 kr!



Hittade en fin mössa och matchande vantar för 29.90 kr/st.



En jättesnygg grå handväska i äkta skinn för 249 kr!



En ursöt trådlös telefon i rooooosa :) Var tvungen att köpa den trots att jag redan har två trådlösa. Men en av dem är nog läge att kassera snart ;) Denna Doro-telefon kostade bara 199 kr!

Ja, fynd har man gjort idag. Och det är roligt. På hemvägen stannade vi även till på Ikea för jag skulle köpa en massa lådor att förvara mina pysselsaker i. Så vi tog en fika där också. En jättemysig dag verkligen!

Healing, chai-latte och söta katter

20081018

Vilken underbar dag jag har haft idag! Dagen började med att jag, Anne och Ilona gick ner på stan för att besöka en minimässa för kropp & själ som heter "Livskonst". Den hölls i Folkets Hus i Alingsås. Det var ca 25 utställare och några miniföreläsningar. Vi gick runt och kikade först och sedan gick jag till en kvinna som gjorde irisdiagnostik, healing och medial rådgivning. 20 min kostade 200 kr. Det var det värt för hon var duktig. Först tittade hon mig i ögonen med en lampa genom ett förstoringsglas. Sedan fick jag lägga mig på en brits och hon pendlade över mig och sedan lade hon händerna över mina olika chakran. Genom att göra detta kunde hon tala om för mig att jag jobbar med barn, på dagis, och att jag behöver tänka mig in i hur jag själv skulle vilja vara och göra med personalen om jag själv var barn. Intressant! Hon sa att jag har proteinbrist och äter för mycket sött. Så jag ska inte äta vitt socker, utan istället sådant som dadlar, fikon, aprikoser, nötter av olika slag och mörk choklad. Jag ska äta B-vitamintabletter på eftermiddagen, dricka 0,5 liter vatten på morgonen, äta långsamt och tugga maten väl. Vidare så berättade hon för mig att jag är väldigt kreativ och idérik, att jag har en stark intution som jag ska ta vara på och att mamma och jag behöver göra roliga saker tillsammans och skratta ihop. Ja, det behöver vi :) Men det mäktigaste av allt var att hon sa att det var en gestalt bredvid mig som ville tala om något för mig. Hon beskrev mannen som en krigare och att han var stor och "grov" i kroppen. Min första tanke som poppade upp i huvudet var min farfar som gick bort när jag var ca 7 år. Sen sa hon att det var min farfar. Konstigt! Han står här bredvid dig och vill säga till dig att du också är en krigare. Mina ögon tårades. Det kändes väldigt häftigt! Som sagt så var jag liten när farfar gick bort, men jag kommer ihåg honom väl ändå. Vi hade ett speciellt band han och jag. Det känns tryggt att han är med mig. 

Efter denna emotionella upplevelse gick vi iväg till Espresso House och tog en fika. Vi drack världens godaste chai-latte....mmmmmm! Den måste ni testa någon gång.



 



Tillbaka till mässan gick vi på en miniföreläsning som hölls av Anette Forsberg. Hon höll i en seans. Det var häftigt! Jag har aldrig varit på något sånt förut. Hon fick kontakt med andar från andra sidan som ville ta kontakt med släktingar i rummet. Det var flera personer, däribland Ilona, som fick kontakt med någon farmor, farfar, mormor eller annan anhörig. Det var imponerande att få vara med om detta.

Efter seansen gick jag till en kvinna, Rita Fast, som skulle tala om för mig vilken min personliga inre färg var. DET var hur häftigt som helst. Genom att skriva upp mitt personnummer och mitt namn så fick hon fram vilken färg jag var född i, och vad det betyder för mitt liv, vilka färger jag behöver minska på och vilka färger jag behöver mer i mitt liv. Denna metod kallas för "Colourscope". Jag ska sätta mig in i boken mer någon dag, men för att ta en lång historia kort så var jag helt fantastisk....hehe. Jag är väldigt medial och intuitiv (vilket 4 olika personer har sagt till mig under ett års tid nu....hm...får nog ta fram detta inom mig mer än vad jag gör), jag vågar mycket, är kreativ och idérik (det sa kvinnan innan också till mig), jag är bra på att lyssna, jag är en bra pedagog och har mycket kunskap, jag är väldigt känslig och skulle bli en excellent rådgivare, jag är självgående och vet vad jag vill, skriver bra och skulle kunna jobba som journalist, jag ska jobba med människor, men kanske på ett annat sätt än vad jag gör nu, jag har healingkunskaper osv. Superlativ öste över mig :)) Men, och det är ett stort men, jag MÅSTE blir mer självständig och oberoende och SE min kapacitet som verkligen finns inom mig. Jag ska helst klä mig i grå och vinröda skalor och ha smycken i silver. Så här såg det ut när hon var klar:





Ja, det var en spännande och omtumlande dag.

Efter det åkte jag hem till Madde. Vi köpte thaimat *mums* och satt och tjötade bra länge. Sedan gjorde hon gooood efterrätt; äpplebitar stekta i sirap, kanel, smör och råsocker ( jaaaa, jag veeet att jag inte skulle äta vitt socker, men det var faktiskt brunt...hehe) och till det vaniljgrädde.





Sen fick jag naturligtvis gosa lite med hennes 4 katter. Visst är de underbart söta?!









Mjau och god natt :)


The Secret

20081017

Ikväll träffades vi alltså igen, gänget från Änglagårdens förskola. Vi är sex stycken; jag, Anne, Anna, Janeth, Katrin och Pia. Vi har otroligt mycket gemensamt, och jag tror att det var meningen att vi skulle träffas. Det känns som att vi har känt varandra bra mycket längre än den lilla knappa månaden vi jobbade tillsammans innan konkursen. Ikväll träffades vi hos Anna och hon bjöd på supergod mat; varm smörgåstårta. Jag tog med mina goda muffins, vilka blev populära. Roligt! Sedan tittade vi på filmen "The Secret", vars bok är skriven av Rhonda Byrne. Om du inte vet vad "The Secret" är så handlar det om lagen om attraktion. Och då menar jag inte attraktion mellan könen, utan att det du vill och tänker attraheras till dig. Tänker du negativa tankar som t.ex. "jag kommer aldrig att träffa Mr/Mrs Right" så kommer du inte heller att göra det. Men tänker du tvärtom att du KOMMER ATT träffa honom/henne och visualiserar att du redan gjort det, kanske skriver en specifik lista över vad du verkligen vill ha i din kommande, och tackar för att du redan har det.........DÅ kommer du att få det. Hur lång tid det kommer att ta innan detta sker beror lite på hur intensivt du visualiserar detta. Positiva tankar drar till sig positivt, och negativa tankar drar till sig negativt. Det är lagen om attraktion. För att läsa mer om detta, kolla in websidan: http://www.thesecret.se/.

Vi ska alla göra ett test nu. Alla skrev ner en önskan på ett papper. Vi ska via "The Secret" se om det fungerar att få detta inom 1 månad ungefär. Vi får se.......:) Nästa gång vi ses kanske någon av våra önskningar har gått igenom.



Katrin, Pia och Anne njuter av Annas goda smörgåstårta. Tyvärr vill inte Anna och Janeth vara med på bild :(





Klippte av min långa lugg häromdagen också. Men jag måste verkligen till frissan nån dag och färga håret och toppa mig lite. Just nu är jag dock nöjd med lugg, men det dröjer väl inte länge förrän jag ångrar att jag klippte av den...haha. Alltid velig vad gäller håret. Men man måste förändra sig lite emellanåt. Annars blir allt så tråkigt. Eller hur?

Choklad- och jordnötsmuffins

2001017

Bakade muffins idag; choklad- och jordnötsmuffins. Har inte smakat dem ännu så vi får se om de blev goda :) Men de seeer goda ut :) Jag ska ta med dem till träffen ikväll. Vi som jobbade på Änglagårdens förskola ska ses, prata lite och se en film som heter "The Secret". Då tänkte jag göra alla glada och ta med mig lite mums-mums. Först gjorde jag bara en vanligt chokladmuffinssmet. Sedan mixade jag ihop philadelphiaost, smör, jordnötssmör och florsocker och kletade på de färdiga muffinsen. Som finish lade jag på chokladdoppade jordnötter. Så här blev de:








Tio tusen sorger

20081017

I min gedigna bokhylla står det många inbundna böcker som funnits där i åratal, utan att jag egentligen lagt märke till dem nämnvärt. En del av dessa böcker har jag skänkt bort när jag har gjort en rensning, för att jag vet att jag aldrig kommer att öppna boken. Men denna bok hade jag behållt, och jag är glad för det. Jag gillar böcker som gör mig arg, glad, frustrerad, som gör att jag helt enkelt KÄNNER. Denna bok, "Tio tusen sorger", är skriven av Elizabeth Kim och hon berättar för oss om sitt liv som ett koreanskt adoptivbarns levnadsöde.

Jag blev mest ARG när jag läste den. Arg på hedersmord. Arg på hur inskränkta många kulturer är. Arg på hur man behandlar kvinnor. Arg på att vissa människors liv inte är värt mer än spott. Arg på religion. Arg på människor som inte känner för andra människor. Arg på kvinnomisshandlare. Jag känner ett sådant stort medlidande med denna kvinna, Elizabeth Kim.

Bokens handling börjar i Korea, där flickan bor tillsammans med sin koreanska mamma. De är utstötta från familjen pga att mamman fått barn tillsammans med en amerikansk soldat. Elizabeth är en sådan som kallas för
"honhyol", dvs oäkting. Men mamman och flickan lever sitt egna lilla liv, tills mammans familj mördar henne, och Elizabeth ser på. Hon blir flyttad till ett amerikansk barnhem i Korea, och där behandlas barnen värre än loppbitna djur. De bor i burar och får ingen kärlek över huvud taget. Efter ett tag blir hon dock adopterad av ett amerikanskt par. Hennes nya mamma och pappa är kristna, och allt de gör, säger tänker ska vara till Guds ära. De är helt fanatiska! Som läsare förstår man inte att det finns människor som beter sig på detta sättet. De förstår inte alls Elizabeths behov eller kultur. De vill bara att hon ska vara en avbild av de själva. Sedan fortsätter boken att beskriva när Elizabeth växer upp och vad hennes liv gör för henne, eller vad hon gör för livet.

Verkligen läsvärd, trots att den har några år på nacken.

Tio tusen sorger

Sjuk

20081016

Idag är jag hemma från jobbet. Förkyld. Huvudvärk. Lite feber. Trist. Kände igår på jobbet att jag var väldigt frusen och trött och det visade sig igår kväll varför. Det var tydligen fler pedagoger på jobbet som var sjuka idag. Det går väl nåt jobbigt virus. Jag känner mig helt borta. Ont i nacken. Vill sova, men kan inte ligga mer i sängen. I natt vaknade jag flera gånger och var kruttorr i munnen. Fick ställa ett glas vatten på nattduksbordet. Drömde konstigt, men kommer i nuläget inte ihåg vad drömmen handlade om. Jag ska ta det lugnt hemma idag och imorgon och hoppas på att jag tillfrisknar snart. Jag har ju så mycket roligt framför mig i helgen. Imorgon kväll ska jag träffa alla mina gamla kollegor från Änglagårdens förskola och vi ska titta på en film tillsammans: "The Secret". På lördag ska jag gå på livsstilsmässa i Alingsås och på söndag är det Ullared och SHOPPING som gäller. Jag MÅSTE helt enkelt bli frisk. Jag vill ju inte missa allt det här roliga!


Kladdkaka deluxe

20081015

Bakade en kladdkaka idag. I lördags när jag hälsade på min kompis Maria så bjöd hon på kladdkaka, och det var såååå längesen jag åt det. Nu fick jag mersmak. Det är ju så lätt att göra. Den blev klaaaddig :) Jag dekorerade den lite med florsocker, strössel, silverkulor och ett litet körsbär som toppen över i :)






Känns det fint att finnas en dag till?

20081014

Lena Sundström har skrivit en hel del krönikor i boken "Känns det fint att finnas en dag till?". Hon tar upp aktuella ämnen och skriver sånt som många människor tänker, men inte vågar säga. Rolig och tankeväckande! Ibland kände jag dock att jag inte riktigt hängde med då jag inte hade hört just den nyheten hon tog upp. Annars har hon ett väldigt bra språk, lite för bra ibland kanske :) Dock läsvärd!


Fotoskrivare

20081013

Idag gjorde jag ett riktigt fynd! Jag köpte en fotoskrivare på Ica Maxi för 299 kr! När jag kom hem installerade jag den och testade hur utskrifterna blev. Och de blev jättebra! Jag skrev ut både text och foton på fotopapper. Jag är helnöjd. Fotoskrivaren heter Canon Pixma ip1800.







Mary Kay hudvårdsklass

20081012

Idag kom Anki hem till mig för att ha hudvårdsklass med Mary Kays produkter. Jag var värdinna, som det så fint heter, och bjöd in mamma, syster Rebecca, Hanna och Lena. Det var väldigt trevligt. Som tack för att jag var värdinna fick jag ett set, "Satin Hands" som är heeeelt underbart! Man får händer som en bebis. Det fick alla testa på, och även ansiktsbehandling. Alla blev som nya :)





Scrubba, scrubba!



Lena njöt av ansiktsbehandlingen.



Efter scrubb, fuktkräm och foundation fick vi testa på mascarorna (de är jättebra, jag köpte en själv).



Syster och mamma tar på mascara. Varför ser man alltid så rolig ut då? Jag ser ut som ett ufo..hehe



Så här snygg blev Hanna! Vilka ögonfransar den tjejen har!



Detta fick jag som värdinnegåva. Helt ljuvliga produkter. Får du chans att köpa dessa, så gör det :)

Hallon och vit choklad

20081012

Jag bakade goooda muffins idag med hackad vit choklad i muffinssmeten. Sedan smälte jag vit choklad som jag blandade med creme fraiche och lade på muffinsen och dekorerade till sist med färska hallon. Mumsigt värre!











Mina gäster tyckte dessa bakverk var delikata :)

En mycket trevlig lördag!

20081011

Det är alltid fantastiskt underbart att gå och lägga sig på fredagkvällar. Då vet man att man inte behöver ställa klockan, utan kan sova tills man vaknar utvilad. Det är det bästa på hela veckan :) Så i morse vaknade jag skönt strax efter klockan 9, tände lampan och låg och läste en stund. Sedan gick jag upp, tog en dusch, åt frukost och cyklade därefter hem till Maria för kaffe och lite tjöt :) Det var jättetrevligt! Sedan cyklade jag hem, full med energi och började röja och städa hemma. Klockan 16.30 träffade jag och Marcus mamma och Dennis. Vi cyklade iväg till Stures Bowling och spelade 1 timme. Hur kul som helst! Jag och mamma i ett lag, och Marcus och Dennis i det andra laget. Jag och mamma fick 840 poäng tillsammans på 4 serier. Marcus och Dennis fick 783 poäng på lika många serier. Tjejer rules!!! Min bästa serie var 121. Helnöjd med det! Marcus bästa serie var 129. Grymt! Men å andra sidan så har han tränat bowling ett tag.





Så här glad blir mamma när hon får en STRIKE! :)



Kolla in Marcus snygga trippel-strikes!! (även kallad TURKEY)

Efter bowlingtimmen gick vi en trappa upp och åt goood mat.







Spexaren Dennis.

När maten var uppäten och ölen uppdrucken satte vi oss på cyklarna igen och drog en repa på stan. Vi cyklade runt lite och kollade på ljusen. Sedan hamnade vi på Ekstedts Café för en liten fika.





Marcus tycker jag är jobbig med min kamera i hösta hugg hela tiden :)

En jättetrevlig dag har det varit. Jag fortsätter den i soffan framför teven :)


El Choco!

20081009

Idag läste jag ut boken "El Choco", skriven av Markus Lutteman. Såååå spännande, men framför allt skrämmande bok om en svensk kille i ett ökänt fängelse i Bolivia. Detta är en sanningsbaserad bok.

Jonas Andersson från Kungälv vill blir kvitt från sina skulder och gör ett försök att smuggla över ca 3 kg kokain från Bolivia till Sverige. Men det misslyckas och han hamnar på el penal de San Pedro. I fängelset är de intagna inte inlåsta i sina celler; vakterna lägger sig inte i deras förehavanden utan kan lugnt stå en bit ifrån och titta på när fångar blir ihjälslagna av andra fångar. Det är också helt och hållet pengarna som styr i fängelset. Har man inga pengar, kan man i princip inte komma ut från fängelset.
Innan Jonas Andersson gör misstaget att försöka smuggla kokain till Sverige, för att bli kvitt skulder till olika långivare, har han träffat en boliviansk kvinna vid namn Deysi; hon blir Jonas räddning. Hon söker upp honom och får bo tillsammans med honom. De gifter sig i fängelset, får två barn tillsammans och Jonas har på ett tidigt stadium bestämt sig för att hålla sig drogfri.

Jag blev helt besatt av att läsa boken. Kunde INTE sluta! Man förstår liksom inte hur hemskt det kan vara. Att bo på ett fängelse som inte har några som helst regler. Det är fångarna som styr över det mesta och ALLA kan köpas, bara pengar finns. Utan pengar är du chanslös. På fängelset bor man tillsammans med narkomaner, mördare och alla möjliga slags galningar som du inte ens kan tänka dig i värsta mardrömmen. Vissa av de intagnas familjer bor där, dvs barn som springer omkring på gårdarna med dessa hemska människor omkring sig. Helt ofattbart! Ni bara MÅSTE läsa boken!!

Kolla in denna länken på you-tube där Jonas Andersson själv berättar och gör reklam för boken:
www.youtube.com/watch?v=I5ep4NK9CQ0




En bild från boken: Jonas gifter sig med sin bolivianska kärlek Deysi, i fängelsets kyrka.

Då har man skakat hand med Drottningen då :)

20081009

Vilken häftig dag! Kungaparet var på besök på vår förskola för att titta på den nya passivhus-tekniken. Och jag jobbade som tur var :) Så de kom in på just vår avdelning (Säpo hade varit där inne och säkrat dagen innan) och tittade runt och rektor Agneta pratade om hur allt fungerar. Jag sa "Hej" till Kungen och tog Drottningen i hand. Hon var jättetrevlig! Barnen var roligast. Innan kungaparet kom sa en av killarna:
- Men Kungen är ju bara en gammal tant och vem vill titta på en sån? Haha.....
Och när de var där och tittade så sprang barnen runt och ropade:
- Kungen och Brottningen (observera att stavningen är rätt) kommer!
Och jag sa till den ene av flickorna att hon är redan här. Titta! Och jag visade. Men hon förstod inte alls utan gick förbi Drottningen och frågade: Vart? Precis här, sa jag, och Drottningen böjde sig ner för att visa sig. Jaha, sa flickan, och gick. Det var nämligen väldigt konstigt att Drottningen inte hade någon krona på sig. Så hon förstod aldrig det där. Jag förklarade det för Drottningen, och hon bara skrattade. Roligt!
De gick sedan omkring på en annan avdelning och kikade och sedan upp på personalrummet. Sedan var det dags att fara iväg till nästa ställe. De stod utanför en stund och fick varsin present i form av en ståltermos (tror jag). Kungen sa:
-Vad är det här? Ett gigantiskt läppstift eller? Hehe....Vitsig är han vår Konung!
Kolla på bilderna från idag:





Den här bilden tog jag inifrån förskolan när de anlände.



Här står rektor Agneta tillsammansmed Guido Hjortheimer (som har varit med och byggt upp huset) och Kungaparet i vårt stora rum och pratar.



Närbild på Kungaparet.



Kungen synar bygget :)



Kungen med rektor Daniel i släptåg.



Kungaparet tittar hur det ser ut i vårt personalrum och även hur de speciella taken ser ut som värmer upp huset.



Kungen och Drottningen emottager var sin ståltermos.



Vind i håret en vacker soldag i oktober.



Drottningen vinkar hej då på klassiskt vis.



De sätter sig i limousinen.



Kungaparets livvakter runtom limousinen.



Hej då! vinkar Kungen.........

Morgonstund har guld i mun

20081007

I morse vaknade jag 30 min innan klockan ringde. Jag var utvilad och gick upp och åt frukost och fixade till mig. Tänkte att jag cyklar en annan väg till jobbet, längs med Mjörn. Det är så vackert där. Så jag fotade lite. Det var en sån skön och soligt vacker morgon:













En underbar morgon! Då känner man sig stärkt och fylld av energi att gå till jobbet. Det är hemskt att behöva stressa iväg. Då blir hela dagen jobbig. Mer guldmorgnar :)




Mysig familjemiddag

20081005

Idag var jag hemma hos mamma och Dennis och åt goood mat! Morfar och hans danska tjej (hm, säger man tjej när man är pensionär? Flickvän? Väninna? Förslag emottages gärna) Fritzi kom på besök från Helsingborg/Danmark och även Dennis pappa Lennart och hans kvinna (??) Margareta från Göteborg. Mycket trevligt! Mamma och Dennis hade lagat en supergod gryta med massa olika grönsaker och fläskfilé och korv i. Konstig blandning kan tyckas, men den var underbar!





Lennart och morfar tar för sig av den goda middagen.



Grytan, vars recept kommer från Viktväktarna, var populär bland gästerna.



Dennis häller upp rödvin som serverades till middagen (själv drack jag bara vatten).







Mamsen och moi!


Scrapbooking

20081005

Idag har jag pysslat ihop en scrapsida, men jag kan tyvärr inte visa den än, då den ska vara med i en tävling på Stämpelboden. Den får inte visas upp på bland annat bloggar förrän allt är klart. Sedan ska jag visa den, och förhoppningsvis vinna :) Men jag tänkte visa upp lite tidigare alster som jag har gjort och är nöjd med:



Ego-scrapen :) Här har jag utgått ifrån låten "Bitch" av Meredith Brooks: "I´m a bitch, I´m a lover, I´m a child, I´m a mother, I´m a sinner, I´m a saint, I do not feel ashamed". Detta var den första scrapsida jag gjorde.



Bilder från min lärarexamen som jag ville bevara på ett fint sätt.



Marcus provade lite nya frisyrer en dag, och jag fotade såklart :)



Marcus in the djungle! En bild från när han var liten och var hemma hos farmor och farfar och letade efter katten Mimmi bland alla växter.



Trädklättraren Marcus!



Den här vår-scrapen gjorde jag på pyssel-maran i våras och var därmed med i en tävling (vann dock inte). Men jag gillar den. Färgerna. Bilderna jag själv tagit. Denna är jag supernöjd med!



Jag och Anne. Vi var ute mycket i våras och fotade oss själva :)



Syster min!



Gult är inte fult. Maskrosor är vackra!

Ja, detta var några av de scrapsidor jag gjort hittills. Men det kommer fler. Jag älskar ju att fota och pyssla, så det är en perfekt kombination.

Vill ha en sån här:


I löv you!

20081004

Fotade lite fina höstlöv idag som låg på gräset med vackra vattendroppar på sig. Kan bli fint i svart-vitt kanske?









Ja, visst är hösten vacker?! Genom att vara medveten, ser man det vackra både i det stora och det lilla.




Stämpel- och scrapmässa i Partille

20081004

Idag var jag, Madde och Carita på Papperskrafts stämpel- och scrapmässa i Partille. Det var 8 utställare som visade sina produkter och man fick shoppa loss som attan...hehe. Bilder från dagen:



Det var fullt av folk på mässan! Det känns skönt att det finns fler pyssel-freaks...hehe



Alingsås egna Stämpelboden (http://www.stampelboden.se/) var där.



http://www.prickiform.se/ hade fina stämplar, men rätt dyra tycker jag, för att vara omonterade.



Forma Hantverk däremot hade billigare och oerhört fina och roliga stämplar, i massor! (http://www.formahantverk.se)



Madde och Carita kollar på Pysselmyrans sortiment av dies till Cuttlebug.
http://www.pysselmyran.se

Dagens inköp ser ut så här:



Papper i maaaaaassooooooor!!



Maaaassaaa fina stämplar: påsk och jul mestadels.



Små söta biljetter att scrappa och göra kort med. Jag tänkte kopiera dessa så att de aldrig tar slut :)



Journaling-kort har jag letat efter länge, och nu hittade jag en hel del i olika färger och former.



Lite smått och gott; fina stenar i rosa, brunt och rött, fina band och pro-marker-pennor. Bandet i blått vann jag på ett lotteri :)





Stämpling och färgläggning

20081002

Pysslig idag med! Jag fick några stämplar idag som jag hade vunnit på Tradera och dessa, + några andra jag hade sedan innan, stämplade jag och färglade med Pro-markers. Så här blev resultatet:
















Shopping i Borås

20081001

Idag efter jobbet följde jag med Madde till Borås. Hon skulle dit i ett ärende och innan det tänkte vi åka till pysselbutiken Magnolia. De har så otroligt fina stämplar, papper osv. Naturligtvis kan man inte åka därifrån utan att ha köpt något:



Maaaassa fina papper hade dem! Det är konstigt det här med papper. Jag har hur många som helst hemma, men det är något man alltid köper när man är inne i sådana här affärer. Det kommer ju nytt hela tiden och allt är ju så bedårande sött, så det är svårt att låta bli! Köpte några med julmotiv så att jag ganska snart kan börja göra julkort. Man måste vara ute i god tid, för annars blir det stressigt sen. Sedan fanns det sååå söta och romantiska gamla papper som jag blev kär i. "Pappret" med träd till höger är faktiskt i tyg, och självhäftande, och det tänkte jag klä om en skrivbok med.



Det blev också lite fina stenar att dekorera kort och scrapbooking-ark med, en dye med jukulor (perfekt till julkorten), ett guldglittrigt embossingpulver, en jättefin stämpel av ett träd med ett hjärta på stammen och 3 olika spetsbårder.

Efter Magnolia åkte Madde iväg till sitt möte och jag gick till andra affärer och kollade. På Clas Ohlson och Eko-hallen köpte jag lite smått och gott till kök och bak:



På väg hem bestämde vi att vi skulle gå in på Rusta och kika. Och det var jag glad för att vi gjorde. Oj, vilka fynd jag gjorde där! Kolla in juvelerna:



Ett heeeeelt charmerande kakfat för endast 10 kr!! Det var sista exemplaret, och egentligen ville han inte sälja den, men jag kopplade på charmen och övertalade honom och då fick jag den för en tia. Snacka om tur!



Till kakfatet en romantisk tekanna för 40 kr.



2 blomkrukor som går bra ihop med ovanstående inköp, 15 kr/st.



Muffinsformar i silikon för 30 kr. Perfekt att kunna återanvända!



3 pocketböcker i Jane Green- och Sophie Kinsella-anda. I love! (30 kr/st)



Jag blev urglad av att se att de hade Sanctuary i sitt sortiment, och BILLIGT! Dessa krämer har jag köpt när jag varit i London. De säljer dessa på bland annat Boots, och de kommer från SPA Covent Garden. Jättesköna och undergörande! Dessa kostade 30 kr/st, scrub och body butter. I England kostar dessa ca 30 kr också, MEN de jag köpte innehåller 300 ml och de i England för samma pris innehåller 50 ml. Det kallar jag ett kap!



En 3-pack från samma märke, med annan doft. Bath creme, body scrub och body soufflé. Alla för 50 kr.



Sist, men inte minst, en fin burk med badsalt. Doftar ljuvligt! Denna kostade 30 kr. Om du inte har testat Sanctuarys produkter så råder jag dig att göra det. Kolla på Rusta, annars vet jag inte var man köper dem, förutom i England.

Mmm, då var denna shoppingdagen till ända. Aaaaahh, vad det är undergörande att slösa pengar...hihi


RSS 2.0