Öppet hus på Fotoklubben

20100126

Igår kväll var det öppet hus på Alingsås Fotoklubb. Många medlemmar var där och det diskuterades kameror och funktioner med dessa. Mycket matnyttigt för en fotointresserad!











Jag lämnade även in 2 bilder, som en kollektion, till en riksfototävling. Det känns lite nervöst faktiskt! Dessa 2 bilder hoppas jag vinner; "Höstglöd":




Boktips!

20100125

"Läsning är för själen vad motion är för kroppen"
(Sir Richard Steele 1672 - 1729)

I år har jag läst 5 böcker; sammanlagt 1539 sidor.

På sistone har jag läst en del bra böcker som är värda att rekommenderas. Som jag nämnt innan så hade vi en första bokcirkel i slutet av förra året. Boken vi läste då heter "En sorts kärlek" och är skriven av Ray Kluun. För ett tag sedan såg jag att han kommit ut med en efterföljare som jag var tvungen att läsa. Den heter "Änklingen". Fantastisk uppföljare!
Jag tycker alla borde läsa dessa böcker. Han är brutalt ärlig och lämnar inget (eller ingen) åt slumpen.

En av mina favoritförfattare har på senare tid blivit Helene Tursten. Hon skriver deckare och gör det riktigt bra. Spännande från sida ett. Jag gillar verkligen deckare. Man ska ha nåt att se fram emot. Och slutet ska inte vara som man tror själv. Då har författaren lyckats. Det gör Tursten. Extra roligt att boken utspelas i Göteborgsmiljö också. Sist läste jag "Det lömska nätet". Läs den du också!

En annan bra deckarförfattare (i Stockholmsmiljö) är Lars Bill Lundholm. Denna gång läste jag "Södermalmsmorden". Har även läst "Kungsholmsmorden". Köp böckerna!

Jag läser inte bara deckare. Gunilla Bergensten har skrivit "När jag fyller 40 ska jag vara snygg. Rik. Lycklig. Och yngre." Fantastiskt rolig! Ja, det är ju bara drygt 4 år kvar innan man är där, så man kan ju lika gärna förbereda sig :)

Nu läser jag "Gunnar" av Bob Hansson. Också en väldigt rolig bok, en rolig bok om tråkiga saker.

LÄS MER!




Magsjuka o feber

20100121

I tisdags var jag och Madde o simmade efter jobbet, 1000 m. Det var jätteskönt! Kände dock att jag fick lite ont i magen och det visade sig senare att det var magsjuka. Låg halva natten till o från på toaletten o kräktes :( Usch och fy! Det är bland det värsta jag vet! Jag har fortfarande fruktansvärt ont i revbenen. Antagligen spänner man sig så. Det känns som om nån har misshandlat mig. Sen fick jag nästan 39 graders feber också. Men den håller på att gå neråt nu som tur är. Det gör också att man får ont i kroppen.

Visst får man tycka synd om sig själv ibland?


Magiskt vintervackert

20100114

Idag var första dagen på länge då det var human temperatur ute! -4 grader är helt okej, men som det varit på sistone, -15 grader, jösses........det känns som att man ska dö bara man sticker näsan utanför dörren! Trots att man har prackat på sig kläder till vansinne så fryser man häcken av sig!
Så på rasten på jobbet idag gick jag en promenad och bekantade mig med det vintervackra. För just nu är det sagolikt ute! Speciellt när solen är framme. Tog fina bilder med mobilen.











På tal om jobb så har jag fått ett nytt! Det är på en annan förskola i samma enhet, men denna gång fick jag FAST! Nu känns det tryggt och bra :)


Nyårsafton med goda vänner

20100101

Vad konstigt det kändes att skriva det datumet. Massa nollor och ettor.
2010.
Ett nytt år har börjat.
Jag hoppas det blir det bästa hittills. Det känns inte omöjligt :)
Det blir vad man vill att det ska bli.

Igår, nyårsafton 2009, var Madde, Anne och Felicia här och firade med mig och Marcus.
Vi åt trerätters middag, spelade kort och Buzz. Tiden bara flög iväg!



Alla samlade för att äta förrätten som bestod av getost, päron, honung och valnötter på bröd.





Kortspel mellan maten (Madde vann)



Toffee-likör *mums*

Huvudrätten bestod av rostbiffstek och halverade, kryddade potatisar i ugnen, rödvinssås och sallad. Också jättemums! Efterrätten blev en pepparkakscheesecake med vit choklad och lingon.





SKÅÅÅL för det nya året!


RSS 2.0