3 supertrevliga dagar

20090430

Tisdag:

Mamma, Dennis och syrran hämtade mig på jobbet och sen drog vi till Göteborg för att se en föreläsning med Kaj Pollack. Han har skrivit två böcker; "Att växa genom möten" och "Att leva med glädje", och det var detta han pratade om. Jag har faktiskt varit på samma föreläsning för drygt 1 år sedan med mitt dåvarande jobb, men det skadar aldrig att höra sådana nyttigheter igen och igen och igen...
Att tänka positivt och att välja sina egna känslor är ju en självklarhet kan man tycka, men så är inte fallet. Hur ofta blir man inte irriterad på andra människor och då förändrar sitt eget humör? Det är bara du själv som kan bestämma din egen verklighet!
Det är värt att jobba med!
Det finns människor som gör dig lycklig och glad, av deras handlingar och blotta existens. Du tackar din lyckliga stjärna för att du finns i deras liv, och att de finns i ditt.
Tänk också, att dessa underbara varelser även kan vara de som gör dig olycklig och arg.
Men är det verkligen DE som gör dig arg?
Tänk efter, för det är bara du, och endast du, som kan förändra hur du mår.
Och även om det är någon eller något som gör dig arg, fundera starkt över varför detta får dig på dåligt humör. Kan du agera på ett annorlunda sätt?
Läs böckerna!

Onsdag:

Helena, hennes lilla dotter Elin och min gamla kompis från högstadietiden, Maria, var på besök. Jag lagade god mat till dem och vi satt och snackade gamla minnen ett bra tag. Mycket trevligt! En ny träff med middag kommer om ca 1 månad. Ser fram emot det :)



Maria och jag upptäckte att vi båda hade gått en gitarr-kurs för några år sedan och testspelade lite.



Snacka om blå ögon!



Kontakt

Torsdag:

Idag, valborgsmässoafton, jobbade jag till 15,30. Sen cyklade jag hem och träffade Madde efter en stund. Hon hämtade mig med bilen och vi åkte ut till Gräfsnäs för att fota. Det är så vackert där, och idag möttes vi av en matta fylld av vitsippor badandes i solens strålar. Vilken syn! Man blir så lycklig i hjärtat...





Vi kunde ju inte låta bli att stiga in i blomsterängen och lägga oss :)





Fantastiskt vacker bild på Madde!!

Vi vandrade runt lite och kikade och fotade.







Vi träffade på en sötnos som var sugen på vår frukt :)

Sen tog mitt batteri till min kära kamera slut, så som tur var hade jag med mig min gamla trotjänare :)



Gräfsnäs ruiner



Underbart härligt och rogivande i solen


På Musses med gänget

20090426

Som påskpresent fick Marcus ett restaurangbesök av mig. Han ville gå till Musses, och det gjorde vi idag med "gänget" (mamma, Dennis o syrran).
Vi åt trerätters och hade trevligt. Det är sååå god mat där!









För att inte tala om den underbart goda turkiska ölen Efes :)
Experimenterade lite med kameran när jag kom hem.
´*bling bling*


Underbart sommarväder

20090425

Det är så underbart att vakna till ett väder som detta. Solstrålarna försöker ta sig igenom persiennerna för att locka ut en till det sköna vädret.
Jag lånade mamsens bil idag för att åka och köpa en hylla jag sett på ÖB som jag ska ha i köket, och när jag ändå hade bilen passade jag på att åka till Carola för att snacka lite och ta en kaffe. Vi blev sittandes på deras altan i nån timma och fick värsta brännan...Det tar som attan nu. Bäst att akta sig så man inte får ont (man blir så klok och eftertänksam när man blir äldre :))
Det som gör mig mest glad vid denna tiden på året är alla vackra träd som står i blomning. Min alldeles egna favorit är körsbärsträdet. Så underbart vackert! Det står ett precis utanför mammas hus, så jag tog några fina kort där idag:









Hemma hos Carola steg jag barfota ut i gräset med mina sommarfötter. Vilken skön känsla det är; bar fot mot mjukt gräs....






Botaniska trädgården

20090420

I lördags tog jag och Madde en liten tur till Botaniska trädgården i Göteborg. Oj, vad fint det är där!
Helt underbart och rogivande att gå och kika där. Naturligtvis hade jag med mig min kamera för att testa den på alla fina blommor. Det var roligast att gå in i växthuset med den tropiska känslan och en massa fina orkidéer och annorlunda växter. Nu var det ju mycket knoppar som var på väg upp, men många blommor och träd stod i blom. Väldigt vackert! Vi tillbringade några timmar där med att gå runt, ta en lunch på deras restaurang och bara ha det gott. På hemvägen kikade vi in på Allum en sväng, vilket alltid är roligt. En härlig dag!






















Foto foto foto

20090416

Efter jobbet idag träffade jag Helena och lilla Elin på stan för en glass på torget.
Helena är också intresserad av foto och kan mycket mer än vad jag kan om knappar och finesser på kameran, så hon fick visa mig en del.
En sakta, men säker, väg mot proffsfotografi.....haha

Så vi gick runt lite på stan och testfotade. Vi träffade också vänner och bekanta. Jätteroligt!



Lilla söta Elin låg lugnt i vagnen och hade det gott.



Moi



Helena



Stora Torget



Staty av Jonas Alströmer



Vacker stendekoration



Träffade på Maria, en tjej som jag umgicks mycket med på högstadiet. Hur rolig tjej som helst!



Träffade också på 2 kollegor; Ann-Sofie och Anneli.

Min nya älskling!

20090415

Nu har en av mina drömmar gått i uppfyllelse!
Jag har äntligen skaffat mig en RIKTIG digital systemkamera, Nikon D90.
Lyckan är gjord! hihi
Men OJ, vad mycket att lära! Sååå många knappar och finesser att det snurrar runt i huvudet :)
Men det ska jag lära mig så småningom.
Var idag ute med Anne vid Mjörn och testfotade lite. En del bilder blev fantastiskt bra!
Kolla själva och bedöm:






















Så här ser min nya älskling ut:



I love you!!








Annandag påsk

20090413

Idag har jag varit väldigt social. Först var jag hos Maria på förmiddagen o drack kaffe. Sedan kom Anne hit på kaffe och till slut hamnade jag och Rebecca hos mamma och Dennis för middag.
När vi kom dit låg det en påskpresent på vår tallrik:



Det innehöll en trisslott (som jag vann 25 kr på) och ett par ursöta, supermjuka, vrålvarma innetofflor:



Sedan åt vi god middag. Ugnsbakad lax med ris, god sås och sallad:



Vi åt efterrätt bestående av rabarberpaj och vaniljvisp.
Det blev lite Yatzy-spel och sedan Alfapet:







Jag vann! :)
Men jag har haft mycket träning på nätet. Gillar du Alfapet så ska du definitivt gå in på www.betapet.se och spela mot likasinnade.

Vilken underbar påsk!

20090412

Solen har lämnat blygheten bakom molnen och tittat fram med all sin värme.
Vilken underbar påsk!
Jag har varit ute flera timmar varje dag och bara njutit...

På långfredagen gick jag och Hanna en promenad vid sjön Gerdsken. Sedan hamnade vi hemma hos Helena, Rikard och deras lilla Elin för en kaffe i solen på deras altan.







På påskafton (och idag) har jag och Anne suttit på en klippa nere vid Mjörn och pratat och druckit kaffe i solen. Vilken skön frihetskänsla det var att för första gången i år ta på sig ett par ballerinaskor UTAN strumpor i :) Jättemysigt och underbart rogivande!









Igår på påskafton så träffades vi även på kvällen med barnen och åt god middag och trivdes tillsammans.



Menyn bestod av bedrövad lax, suckande pasta och fet ost.....hehe




Ingen är som du...

20090407

Gjorde ett par kort igår som jag blev extra nöjd med. Denna gång testade jag en ny metod, eller ja, i alla fall ny för mig; maskning. Det betyder att man stämplar ihop 2 (eller flera) motiv till ett så att det ser ut som om man använt endast en stämpel. Jättesnyggt! På mina motiv har jag alltså stämplat ihop flickan med bänken.
Dessutom har jag för första gången målat motiven med mina distress-färger som bara legat i lådan och möjligtvis någon gång blivit stämplade med. Blev jättefint resultat!
Jag gjorde här 2 kort med samma stämpel och samma layout, men korten säger olika saker.
Stämplarna med flickan och bänken kommer från Magnolia.








Svart-vitt är vackert

20090405

Anne och jag tog en promenad i blåsten idag. Solen visade sig några enstaka gånger, men blåsten var ändå kylig. Trots detta var det gott att ha på sig sin vårjacka för första gången anno 2009. Det är alltid en speciellt känsla att få ha på sig tunnare kläder. Allt känns på en gång lättare på något konstigt sätt.
Vi fotade lite i svart-vitt idag också. Jag tycker det är vackert och stämningsfullt. Här är några av bilderna:









Måste också visa min fina tavla som jag köpte igår. Det är inte varje dag jag köper tavlor kan jag tala om, men denna föll jag för huvudlöst! Så sköna och milda färger och en vacker tanke bakom det hela. Tjejen som gjort denna heter Sofia och hon har "Sofias Byrå" i Alingsås. Kolla in hemsidan och inspireras: http://www.sofiasbyra.vpsite.se/default.html


Påskkort

20090304

I dagarna har min dator strulat så Dennis (mammas man) har haft den hemma hos sig några dagar och till slut så fixade han till den. Jag tackar och bockar!
När datorn inte har varit tillgänglig så har jag pysslat för fullt. Jag har gjort en massa påskkort som jag tänkte skicka ut till vänner och familj. Så här blev några av dem:





Superfina äggstämplar från Stämpelboden














Hen party

20090304

I tisdags anordnade jag och Maria en tjejbjudning (hen party) för några vänner. Temat denna gång var påsk. Alla skulle ta med sig ett påskägg värt 100 kr som vi sedan spelade sedvanliga tärningsspelet om. Jag fick ett jättefint påskägg fyllt med 2 gröna ljusstakar (som passar utmärkt i både kök, vardagsrum eller sovrum) + 3 söta påskägg att hänga i riset.
De som kom fick börja med att ta ett glas bål och gå en tipspromenad, som naturligtvis handlade om påsken. Sedan rättade vi allas lappar och de 2 som vann (Hanna och Anita) fick varsin pocketbok.
Vi åt supergod mat bestående av lax med pasta, romsås och grönsallad + en påskbakelse som efterrätt.
Alla inbjuda fick sedan måla var sitt påskägg (som jag och Maria med möda blåste ur några dagar innan).
En riktigt lyckad kväll.......som vanligt.
Nu vill vi planera inför nästa tjejträff.
Superkul och uppskattat!



Anneli, Anita och Hanna (i bakgrunden) går tipspromenaden



Den supergoda påskmiddagen



Carola och Anne målar finfina påskägg



Så här fint blev mitt



Tärningsspelet är i full gång

RSS 2.0