Mina första amigurumis :)

20090930

Gud vad det är roligt att virka! Och så lätt! Idag har jag gjort färdigt mina allra första amigurumis. Kolla in dessa:









En liten söt mus och en prinsesstårta. Vad tycks?

Vill passa på att gratulera min son Marcus som fyller hela 14 år idag! Puss och kram på dig "lilla" gubben :)




En riktig mässhelg

20090927

I helgen har jag varit på två mässor; en syfestival i Borås och bokmässan i Göteborg.

I fredags var jag och Madde i Borås och kollade in Syfestivalen. Det såldes massor av garner, tyger, pärlor och annat för handarbete. Det var också en massa workshops där man fick prova på att sticka, virka, decoupage, smyckestillverkning osv. Jag och Madde provade att virka bakelser. Sen köpte vi en jädrans massa garn :)





Jag har nu gjort klart mina grytlappar också. Så här blev slutresultatet:







Jag har också börjat göra amigurumis. Det är små japanska figurer. Min första blir en mus :) Jag har virkat klart delarna, men ska skaffa stoppning och ögon så jag kan sy ihop den. Bild kommer senare.

Idag var jag, Hanna och Carola på bokmässan i Göteborg. Megamycket folk! Megamånga kändisar :) Bland annat såg vi Jan Guillou, norske Skavlan, Jonas Karlsson, Jessica Andersson, Annika Lantz mm. Köpte en del böcker och tidningar. Jag hade faktiskt med mig en dramaten-vagn och drog allt i. Ett smart drag av mig :) Inga värkande armar eller ryggar. Bilder från idag:



Tony Cronstam signerar min Elvis-bok jag köpte.



Jonas Karlsson satt och blev intervjuad.



Kanske inte bästa bilden på Jan Guillou.



Moi, med mässan bakom mig :) 

Kram kram!





Virkgalen!

20090922

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN börja jobba igen. Jag har varit hemma en vecka, men det känns som en evighet!! Idag har jag känt mig rätt pigg så jag var och handlade (det var rätt tomt i skåpen), lagade god mat och var på stan med Anne och kollade i affärer och tog en fika i gallerian. Jag köpte nya garn och nålar. Tänkte jag skulle piffa till mina grytlappar jag gjort och fick lite tips i affären. Är inte riktigt klar med dem, men vill visa hur FINA de är än så länge :)







Jag köpte dessa små söta mini-nystana i en påse för 49 kr. Perfekt när man ska öva!
En härlig färgblandning man blir glad av!




Min första grytlapp

20090920

Fortfarande sjuk och får fördriva tiden mellan tv-tittande, datorspelande och virkning. Nu har jag gjort klart min första grytlapp och har börjat på den andra. Blev ganska bra för att vara första försöka tycker jag :)




Snörvel

20090919

Usch vad jag är trött på att vara sjuk nu! Snörvlar o hostar o är varm o kall om vart annat. Så här har det varit sen i tisdags och idag är det lördag! Ge mig styrka! Känner mig visserligen bättre, men just när jag tror att jag är bättre så börjar jag snora som bara den eller så har febern höjts eller nåt annat skoj...
Har inte märkt av nån knorr där bak i alla fall :)



Idag kände jag att jag behövde gå ut en sväng i alla fall. Man klättrar ju på väggarna när man bara går inne och känner sig fräsch. Så imorse tog jag en dusch (den första på fleeera dar...*urk*) och begav mig på cykeln ner till stan. Halvvägs var jag genomsvett. Men jag tog mig till biblioteket och lånade 2 böcker (en om virkning och en som innehåller massagesagor som jag ska ha på jobbet). Efter det köpte jag en virknål och ett garnnystan, en virkbok och alvedon (det har jag förbrukat massor på sistone). Väl hemma, genomsvett och höjd feber, fick jag vila en bra stund. Sen satte jag tänderna i min virkning. Oj, vad roligt det är! Mitt första projekt blir en grytlapp, eller två :) Har dock fått göra om några gånger då jag glömt att räkna...hm...man lär sig eftersom.
Det finns så mycket roligt att virka ju. Kolla här:









Sjukling

20090917

Då har man legat hemma i influensan ett par dagar nu. Det är såååå tråkigt! Jag är rastlös samtidigt som jag inte orkar göra nåt annat än att sitta eller ligga. Det började i tisdags kväll när jag skulle gå och lägga mig och frös som en galning! Bara låg och hoppade av frossa. Sen hade jag ont i kroppen och huvudet. Tidigare idag kände jag mig lite bättre och tänkte att jag skulle gå till jobbet imorgon, men nu på kvällen fick jag feber och somnade som en stock. Typiskt!! Vill inte vara sjuk. Bara det inte är svininfluensan.

Det har blivit mycket film och tv dessa dagar. Kollade in Svt Play och såg en massa bra serier, som t.ex. True Blood, Livvakterna och Kvarteret Skatan. Jag skrattade så jag grät av den sistnämnda! Har du inte sett serien så gör det NUUUUU! Gå in på www.svtplay.se


Loppis, änglakurs och hundbesök

20090913

Igår lördag stod jag och Anne på Lygnareds loppis och sålde saker. Tyvärr var det inte så mycket folk som kom. Antar att det beror på dålig marknadsföring. Men jag fick sålt saker för 600 spänn i alla fall :) Det tråkigaste var väl att packa ner mestadelen av sakerna igen. Men vi har bokat bord på Bellevue i Göteborg den 7 november så då hoppas jag att man blir av med det mesta. Annars skänker jag resterande till Vinden.



Anne i säljartagen!



Mycket har man hemma som man inte behöver eller vill ha :)

Bilderna är förresten tagna med min nya mobil med 8 megapixel kamera. Så här ser den ut:


Idag var jag och Anita på sista änglakursen. Det var omvälvande kan jag tala om. Vi gjorde bland annat en meditation där jag faktiskt träffade min farfar som gick bort när jag var 7 år. Oj, vad jag grät! Såå häftigt! Jag trodde att jag träffade min vägledare, men Anna (som håller i kursen) sa att det var 2 andra vägledare med mig men att min farfar hjälper dem i arbetet. Anna vägledde meditationen och när hon sa att vi skulle lämna våra vägledare så ville jag absolut inte. Ville ju vara kvar där med farfar! Jag hann i alla fall krama honom, få healing av honom och fråga honom om farmor var med honom (och det var hon). Ja...........häftig upplevelse!



Nu på kvällen kom Madde förbi också med ett nyförvärv, en liten sööööt hund :) Kolla in charmtrollet:




Viveka och änglakurs

20090905

Igår slutade jag redan 12,30 på jobbet så då tog jag tåget till Göteborg för lite shopping i Nordstan. Hittade ett par coola jeansleggings med nitar nedtill, hårinpackning och på Clas Ohlson köpte jag akvarellfärg + penslar. Ja, nu ska jag bli konstnär! haha............kanske inte. Men jag vill testa. Kanske man kan få ihop nåt fint nån dag :)
Efter min lilla shoppingrunda hämtade Viveka upp mig på stationen och vi åkte hem till henne för lite tacos med hennes familj. Sedan blev det massa prat, en härlig promenad och lite Guitar Hero innan jag åkte hem igen.
En mycket härlig dag!

Idag var jag och Anita på Änglakurs. Oj, vad spännande! Kursen går ut på att man ska få kontakt med sina skyddsänglar. Vi gjorde en meditation där vi fick kontakt med dem. Jag fick några "bilder" till mig i form av hav, regn, sol osv. Dvs naturens krafter. Vet inte vad det betyder riktigt dock. Jag var inte så avslappnad under senare delen av meditationen för jag fick ont i ryggen som fan av att ligga på yogamattan på golvet. Attans!
Sen hade vi alla varsin änglakortlek så vi övade oss mycket i att få fram budskap från änglarna, se framtiden osv. Men sånt har jag sysslat med innan, speciellt med mina tarotkort.
Det sista vi gjorde var väldigt intressant. Vi satt mittemot en person som vi inte kände sen innan, blundade och tänkte på denna person. Sedan skulle vi tänka att vi gick på en stig som ledde ut på en åker. På åkern stod en blomma, och denna blomma skulle representera personen framför oss. Vi skulle titta noga på blomman och beskriva den så mycket vi kunde.
Jag blev beskriven som en blåklint som hade en orange aura kring sig (orange står för glädje, kreativitet och blå står för andlighet och drömmar). En hare försökte hoppa på blåklinten, men blomman (jag) reste sig starkt och stod stadigt. Blomman sög åt sig allt som kom i dess väg också (ex regn och sol).
En väldigt spännande dag! Delkurs 2 är nästa vecka.

Frid vare med er!


RSS 2.0