Vad har hänt sen sist?

20090530

Mycket har hänt sen sist! Har inte orkat blogga alls. Men nu tänkte jag ta igen allt :)

Tisdag 19/5

Marcus och hans klass var på läger med skolan. De paddlade kanot till en gård, där de sov över. Vi föräldrar fick komma dit på kvällen och grilla med barnen. Det var jättetrevligt!





Torsdag 21/5, Kristi Himmelfärdsdag

Jag var ledig i hela 4 dagar och det var underbart! Som en minisemester. Man behöver ladda batterierna emellanåt.
Denna torsdag var det grillning hos mamma på schemat. Så jag, Marcus, Anne, Felicia, syrran, mamma och Dennis hade trevligt och åt mycket god mat.







Vad barnen växer!

Fredag 22/5

Jag och Anne tog en promenad till "vårt ställe vid Mjörn". Jag fullkomligt ÄLSKAR att sitta där. Det är så oerhört rogivande, och jag vet inte hur många gånger jag har tagit kort på samma motiv med det speciella trädet, men det ser olika ut varje gång. Ett tag när vi satt där började det spöregna så vi fick sätta oss under jätteparaplyet.





Lördag 23/5

Annes ingifte farbror var och hälsade på och vi gick på stan med honom och tog en fika. Sedan gick vi med barnen till Deli Deli och åt supergod mat. Snälle farbrorn betalade hela kalaset :) Efter detta satt vi hemma hos Anne hela kvällen och spelade Uno och kortspel. Supertrevligt!

Tisdag 26/5

Min väninna, Anna, var hemma hos mig och föreläste för mig och Anne om "Egot - din inre motståndare". Det var väldigt intressant och givande. Man förstår varför man reagerar på olika sätt, och vi fick tips på hur man kan "mota Olle i grind" när de negativa tankarna poppar upp i hjärnan. Tack Anna!

Onsdag 27/5

Brännboll med jobbet. Vi på vår förskola, spelade mot en annan förskola i enheten. Tyvärr förlorade vårt team, men det spelar ingen roll för vi hade riktigt trevligt ihop :)
Efter brännbollen åt vi god sallad och fikade tillsammans.

Lördag 30/5

Idag har jag spenderat hela dagen (11-22) på en scrapmara. Superskoj! Vi var ett gäng som pysslade tillsammans. Idag fick jag ganska mycket gjort; 1 scrap-LO och 4 kort.





Ett kort till mamsen på mors dag imorgon.



Denna layout gjorde jag till en tävling, och jag vann tredje pris; ett presentkort på 150 kr på Stämpelboden :)



Detta kort gjorde jag till en annan tävling, men där vann jag inte.



Ett kort till syster Johanna som tar studenten i dagarna hann jag också med :)

Så, som synes, har jag haft fullt upp ett tag här, och det har varit så roligt allt. Nja, förutom en sak. Att jag fick skicka in min älsklingskamera på reparation. Den stora LCD-displayen la av efter 3 veckor :(
Hoppas att få den hem snart.


En solig dag i Alingsås

20090517

Anne och jag tog en promenad i staden idag. I Nolhaga var det någon slags familjedag så där kryllade det av barn med föräldrar. Såg trevligt och mysigt ut med alla picknick-plädar på gräsmattorna. Vi traskade vidare in till torget för att äta lite korv och mos. Vi blev sittande på trappan där ett bra tag och pratade och fotade närgångna och hungriga fåglar :)






















Pyssel och melodifestival

20090517

Vilken härlig dag jag hade igår!
Var hemma hos Madde i princip hela dagen. Vi började med att pyssla och testa lite nya tekniker, sedan kollade vi på melodifestivalen på kvällen. Vi åt god mat och hade trevligt tillsammans.



Madde i pysseltagen.



Vi testade att göra egna bakgrunder. Först tog jag ett vitt akvarellpapper och stämplade med en bakgrund med texter i en brun nyans. Sedan stämplade jag med en medaljongstämpel med watermark och embossade med genomskinligt pulver. Efter det tog jag 3 olika bruna distressfärger och en makeupsvamp och duttade in färgen i kanterna. Tyvärr gick jag lite för långt in på pappret för textbakgrunden försvann. Men man lär sig av sina misstag. Till sist tog jag en swirl och stämplade med svart i hörnen och inåt. Blev nöjd med denna trots första gången jag testade. Kul att kunna göra egna bakgrundspapper :)

Till slut får jag väl önska Norge grattis till vinsten i Eurovision Song Contest + att det är deras nationaldag idag!
Hade iofs hellre sett att Island eller Finland vann :)

Födelsedagsmiddag

20090515

Denna kväll bjöd jag 3 tjejvänner, Anne, Carola och Madde, på en god middag eftersom jag fyllde år förra veckan. Vi hade supertrevligt. Skrattade mest hela tiden :)
Maten blev supergod :) Lite bufféliknande plockmat. Sånt gillar jag!
Fördrinken gick inte av för hackor heller. En riktigt god och läskande sommardrink. Kände mig som värsta bartendern idag när jag stod och skakade shakern rytmiskt.
Fina presenter fick jag också! En stor fin änglatavla, som jag förmodligen kommer hänga upp i köket, 2 jättesöta handgjorda muggar med katter på, en annan tavla med blommor på (passar nog bra på toaletten faktiskt), en stämpel "handgjort av Michaela", en söt tekanna i svart-vitt och 3 tia-lotter som jag faktiskt vann hela 50 kr på :)
Vilken kväll!











Otroligt god sallad på isbergssallad, machésallad, gurka, vattenmelon, hasselnötter och solrosfrön.

Avslutningsvis lägger jag upp lite ego-bilder för jag blev så nöjd med dem :)









*blink blink*


AHK SM-GULD!!!

20090510

Alla som känner mig kan väl inte direkt påstå att jag är nån sport-fanatiker, men fan vad gott det kändes när Alingsås Handbollsklubb vann guld i SM! Det var en egendomlig känsla att se laget på tv, då man kände igen en del i laget + många i publiken. Lilla Alingsås i Globen liksom...
Men vi vann och det kändes fantastiskt roligt!
Idag kom laget hem med tåg vid 16,45, och hela Alingsås (kändes det som i alla fall) träffades på Torget vid 16-tiden för att lyssna på coverbandet After Beach och vänta in guldkillarna. Det var en häftig känsla att stå där i solen bland alla Alingsåsare och känna atmosfären runt omkring. Det var folk överallt, till och med på taken och Alströmer-statyn som står mitt på torget. Här kommer bilder från denna dag:






















En heldag i Göteborg och Johanna 19 år

20090509

Fredag:

Jag, mamma o syrran tog en heldag i Göteborg för shopping, umgänge och god mat.
Och shopping blev det minsann! Jag köpte massor och hade grymt ont i händerna och armarna när jag kom hem *s*
Det blev ett par nya jeans, en munkjacka, fina skålar, en bok, peelingscrub för kroppen, en torrborste, blommor till scrapbookingen och lite smått o gott.



Mamma med shopping-kassarna :)

Vi fick ta en paus och fika, för att orka med mer affärer.



Klockan 18 hade vi bokat bord på en spansk restaurang som heter Mañana. Där åt vi tapas och guuuud vad gott det var! Man fick en lista att fylla i hur många smårätter man ville beställa in:









Vi åt och drack tills vi nästan stupade...haha. Men konstigt nog så orkar man alltid efterrätt. Jag åt en apelsin- och vaniljpannacotta. Mums!



Ja, det var en mycket trevlig dag!

Lördag:

Idag fyller halvsyster Johanna 19 år. Grattis till dig!
Vi var på kalas idag och det var ett riktigt barnkalas med korv och bröd och kladdkaka :) Men ja, vin drack jag också. Herregud, det gick rätt åt huvudet. Men gott var det!



Födelsedagsbarnet Johanna



Det riktigt goda vinet! Testa! Halvtorrt.



Söta syster yster



Eeeehh, Michaela blev lite berusad av Pridelands 12,5 % :)



Farbror Benny (som fyller 60 år nästa vecka och drar till Lübeck)

Imorgon blir det kalas igen. Då ska släkten komma hit och fira mig lite :)




Hipp hipp hurra för mig! :)

20090507

Idag fyller jag 35 år! Grattis till mig!

Det har varit en bra dag. Jobbade 7,30 - 16. Fick en fin blomma från min söta kollegor på min avdelning. Och barnen sjöng för mig...supergulligt...hihi.
Jag frågade ett av barnen (han är 3 år och ska fylla 4) hur gammal han trodde att jag var. Han sa att jag nog är 4 år....haha. Det är konstigt vilket perspektiv de har.
En annan gång så pratade vi om ålder och då frågade jag en annan 4-åring hur gammal hans pappa är.
- 15 år, sa han (pappan är nog runt 30 år).
- Jaha, sa jag. Hur gammal tror du då att jag är?
- Vet inte (lite generat).
- Jag är 34 år.
- OJ!! Det var långt!!
Haha! De är söta de små liven...
Tur att man inte har åldersnoja :)



Den fina blomman från arbetskamraterna!

När jag kom hem hade jag fått ett grattis-kort från min gudmor. Tänk att det aldrig slår fel! Varje födelsedag skickar min gudmor kort till mig. Helt fantastiskt tycker jag. Hon tar sin roll på allvar.

Sen kom Anne förbi med en vacker bukett rosor och ett fint kort hon hade gjort själv. I kortet bjöd hon mig på en biokväll. Kul! Sedan hade hon skrivit så här:

Min väninna
Intelligent
Charmig
Humoristisk
Andlig
Enastående
Lekfull
Ambitiös

Gulligt :)






Trots att man blir äldre, så är det alltid kul med presenter :)

Tack alla för era grattis-önskningar idag!


4 Boktips

20090504

Jag har läst ut 4 böcker på sistone som jag tänkte berätta lite om.

Den första var "Hennes mjukaste röst" av Bengt Ohlsson.
Den handlar om Karen som vaknar upp i en sjukhussäng efter en bilolycka. Till en början kommer hon inte ihåg så mycket av vad som hände innan olyckan eller orsaken till den, men sakta och säkert kommer minnet tillbaka och hon minns att hon nyligen blivit övergiven av den man hon trodde hon skulle leva resten av livet med. Man får följa Karen i sitt tillfrisknande och sitt framtida liv med omprioriteringar.
En väldigt dyster bok enligt mig. Till en början tyckte jag den var väldigt vacker och poetisk till sitt språk, men efter ett tag blev det för mycket av det goda. Jag ville bara att den skulle ta slut. Och det gjorde den. Äntligen :)
Ingen bok jag rekommenderar faktiskt.

Den andra boken heter "Du är vad du äter" av Gillian McKeith.
Det här är ju ingen roman, som de flesta förstår. Det finns väl ingen som har undgått programmet som går på tv. Denna bok är dock inte skriven av Anna Skipper, utan av hennes "kollega" i Storbritannien. Jag gillar henne! Man tror på det hon skriver. Hon känns vettig. Och hon förklarar genom hela boken VARFÖR man inte ska äta det eller det, eller VAD som händer om du äter det. Jag har blivit mer intresserad av annan mat än den jag är van vid efter att ha läst denna bok. En väldigt lärorik bok som jag rekommenderar till ALLA!
Fram för bönor och mörka bladgrönsaker :)

Den tredje boken heter "Pepparkakshuset" och är skriven av Carin Gerhardsen.
Det är den första delen i en deckarserie som heter Hammarbyserien.
Denna gillade jag skarpt! Oerhört spännande från början till slut! Gillar du deckare så är denna något för dig.
Den handlar om flera bestialiska mord som sker inom en kort tid. Kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor vid Hammarbypolisen får mycket att göra! Ser fram emot att läsa efterföljaren "Mamma, pappa, barn" som nyligen kommit ut.

Den sista boken är "Mördare utan ansikte" av Henning Mankell.
En gammal goding!
Många har säkert sett den på tv (dock inte jag).
Den var oerhört spännande också! Mankell är duktig på att få dig medryckt i handlingen. Man vill bara ha mer och mer. Och mer Mankell blir det för mig i framtiden!







En trevlig söndag på stan med vänner

20090503

I förmiddags träffade jag Helena, Rikard och Elin på stan för en runda. Vi kikade lite i affärer och tog sen en fika på Violas. Mmmm, en god räkmacka i magen gjorde dagen :)





Elin fick smaka på citron för första gången. Det kanske är lite lätt sadistiskt av mig, men jag tycker det är så kul att se reaktionen...haha





Det har blivit lite shopping i helgen. I går köpte jag 2 par byxor med 3/4-ben och ett linne. Idag köpte jag en handkräm och ett par örhängen. Men det är kul att shoppa! På fredag har jag tagit semester och ska till Göteborg för en heldag med mamma och syrran. Det ska bli jätteroligt!

Härliga maj!

20090502

Maj är en underbar månad, inte minst för att JAG fyller år ;)
Nej, men maj är liksom grönskande, vårvarm och härlig. Man blir glad av maj!
Det är inte bara jag som fyller år i maj, utan pappa, kusin, farbror, halvsyster, morfar och många vänner. Puh! Dyr månad också...hehe

Igår tog jag och Maria med oss kamerorna ut på en promenad. Det slutade med att vi hamnade hos en gammal jobbkollega till oss på fika. Mycket trevligt. Några bilder blev det på vägen:





Marias dotter Emmy är glad över att få fika hos Rosie. En riktig linslus!



Jag kan inte få nog av dessa vackra träd i blomning!





Maria i gröngräset

Idag var jag på stan och shoppade lite kläder. Hade tid hos frissan också och blev supernöjd när jag gick därifrån! Jag kapade av halva håret (det var ändå en stor risbuske). Men hon gjorde det jättebra!





Visst blev det bra? Nacken är kortare och så är det längre fram.
Supernöjd!


RSS 2.0