Familjefest

20090228

Även denna kväll var väldigt trevlig! Denna afton spenderades först hos pappa och Maggan för middag och sedan åkte vi allihop till Stures Bowling för lite kick-ass.....hehe
Vi var totalt 12 stycken ikväll : Jag, Beccis, Marcus, pappa, Maggan, Linda (Maggans dotter), Mikael (Maggans son), Susanne (Mikaels tjej), Johanna (halvsyrran), Fredrik (Johannas kille), Albin (Lindas son) och Moa (Lindas dotter).

Dock vann jag inte.....alls....hm....men var ändå rätt bra faktiskt. På min bana var det jag, Rebecca, Mikael och Susanne. Jag och Mikael tävlade mot varann hela tiden och var väldigt jämna.
Men på bana 3 spelade Marcus, Albin, pappa och Maggan och de var otroligt bra och jämna allihop. Men bäst var nog pappa och Marcus. De vann hela skiten :)

Hela denna kväll sponsrades av pappa och Maggan. Detta var faktiskt vår julklapp. En väldigt trevlig sådan. Årets julklapp anno 2008 var ju en upplevelse och det kan jag skriva under på!

Bilder från kvällen:



Beccis i väntan på att bowlingbanan ska bli ledig (det var försenat, så vi fick vänta hela 17 minuter)



Fredrik glad efter en strike.



Marcus satte många strikes ikväll.



Love is in the air bland bowlingkloten (Johanna och Fredrik)



De tre musketörerna; pappa Kjell, Marcus och Albin.

Tack för den här fina julklappen :)

Stefan Andersson på MX Rockbar

20090228

Igår var jag, Anne och några av hennes arbetskamrater på MX Rockbar och kollade in Stefan Anderssons spelning. Det var jättemysigt! Vi var där lite tidigare och åt mat och tjötade. Och innan dess satt vi på Deli Deli och tog en cider. Trevligt att komma ut i vimlet lite....hehe. Det var blivit dåligt med det på sistone.

Stefan Andersson då......ja.....det kanske inte är alla som vet vem han är, men när jag var i övre tonåren så började han bli känd och just då spelades några av hans låtar på radion konstant! Den mest kända låten från den tiden är nog "Catch the moon". I alla fall så var jag och Carola på Liseberg då och kollade när han hade konsert. Jag var överlycklig eftersom han då var min idol (snygg OCH sjöng bra!!). Euforisk blev jag då jag efter konserten stannade kvar lite och fick en kram av honom och Carola tog ett kort av oss tillsammans. Deprimerad blev jag när jag skulle framkalla filmen (ja, det fick man göra på den tiden) och det inte hade blivit något kort överhuvud taget på den rullen!! Gaaaaaahhhh.....tårarna rullade nerför min kind.....

MEN....

Igår fick jag den där bilden......haha....
Hämnden är ljuv.....mot min gamla kassa skitkamera! Tacka vet jag digitalt!
Nu var den där kramen och fotot inte lika ljuvt som det hade varit förr.......men det kändes bra, för jag har ändå tänkt på det där hemska ögonblicket några gånger sedan dess. Vissa saker etsar sig fast........

Så.....jag är nöjd :)

Så här såg kvällen ut:







Stefan och hans vapendragare Magnus!





THE END!


Vill flytta!

20090220

Åh, vad jag vill flytta någon annanstans! Jag är så trött på att bo i det här området. För att inte tala om vissa grannar...hm....No names...
Nu har jag 3 rum och kök, men skulle väldigt gärna vilja ha en 4-rummare, eller egentligen behövs bara en 3,5-rummare. Jag behöver ett sovrum, Marcus ett sovrum, vardagsrum och ett litet pysselrum :) Det vore såååå perfekt att få ha ett eget litet rum med alla prylar man samlat på sig. Nu när jag ska pyssla så får jag sitta vid köksbordet och det är så jobbigt att behöva plocka bort efter sig varje gång, för det är inte alltid man blir klar med det man håller på med. Så ibland får det ligga kvar helt enkelt. Därför hade det varit underbart att ha ett rum där allt kan ligga som det är. Jag hittade de här bilderna av ett rum som är sockersött!
Så skulle jag gärna ha det:



P1010005

Scrap092

Titta vad ljuvligt! Blir så avundsjuk!

Skriet från vildmarken

20090217

En klassiker! "Skriet från vildmarken" av Jack London från 1903.
Den lyssnade jag på i min mobil. Vill gärna variera min läsning, dvs både modernt och gammalt. Det känns alltid intellektuellt att ha "plöjt igenom" en klassiker. Eller hur?

Dock är inte alla bra, enligt min mening. Denna bok var rätt tråkig, MEN (Som Tony i Let´s Dance alltid säger), väldigt bildligt skriven. Man ser framför sig vad som händer. Den sätter igång hjärnan så att säga. Och det är väl en av meningarna med böcker?

Boken handlar om blandrashunden Buck som kidnappas från sitt hem och förs till Alaska för att jobba som slädhund. Man får följa hans dramatiska liv genom ägarbyte och vänskap med andra hundar, en berättelse om liv och död.


Den som gräver en grav

20090213

Idag lyssnade jag färdigt på min ljudbok som jag har i mobilen; "Den som gräver en grav" av isländska Yrsa Sigurdadottir.

Den handlar om ett mord som utförs i närheten av en gård med new-age-tema som ligger utanför Reykjavik. Jonas, som äger gården, företräds av advokaten Tora, och hon hjälper honom i jakten på mördaren. Det visar sig att de två gårdarna, som ligger bredvid varandra, ruvar på hemligheter från förr. Hemligheter som ingen vill ska komma fram....

Det var spännande och roligt att läsa en bok från en författare som inte härstammar från Sverige eller något annat framstående land. Själva boken var ganska spännande till viss del, och långtråkig till viss del. Denna boken hade nog varit bättre att läsa än att lyssna på. Men den var helt okej och jag tar gärna en titt på fler böcker av samma författarinna.


Alla hjärtans dag

20090212

Inför alla hjärtans dag har jag pysslat som attan! Jag vill ge mina nära och kära en hälsning, så jag har gjort en massa söta kort och skickat iväg.
Så här ser de ut:







Följande två kort har en annorlunda design. Första bilden visar kortets framsida, andra bilden visar kortet i halvöppet läge och den sista bilden visar kortet i helt öppet läge.













Visst blir man glad av att få ett kort på posten?


Pysselmaraton

20090107

Idag har jag pysslat precis heeeela dan :)
Stämpelboden anordnar ju pysselmaraton några gånger per år och då kommer det ca 80 personer. Jätteroligt!
I hela 10 timmar var jag där och fick gjort 3 saker....hehe. 2 olika scrapsidor och ett kort.
Grejen när man är där att man liksom kollar vad andra gör, tittar på demonstrationer, äter, fikar, handlar, pratar och har trevligt.
Jag var med i en scrap-tävling idag och vann faktiskt tredje pris! Jag blev jätteglad! Inte ofta man vinner något. Men jag blev nöjd med mitt arbete. Jag vann ett presentkort hos Stämpelboden på 50 kr.




Mina pysselvänner :)



Det var trevligt att träffa Camilla där. Hon har vikarierat hos oss i veckan. En jättetrevlig tjej! Fick skjuts hem av Camilla och hennes man också. Jättesnällt!



Här är bidraget där jag vann tredje pris. Man skulle göra en layout på temat "Tro hopp och kärlek". Jag gjorde en "Ego love".



Den andra layouten heter "I love cupcakes". Där har jag satt in foton av mina hembakade cupcakes.



Kortet jag gjorde är till en väninna som fyller 40 år snart. Texten på lyder: "Inte gammal, bara född för tidigt". Tyckte den stämplen var ursöt :)

Jag är nöjd med mina verk idag och med hela dagen. Längtar redan till nästa mara :)

Stulen

20090203

I går lämnade jag in min sons cykel för reparation hos en granne jag har som är duktig på sånt. Betalade några hundra för det var en del att fixa med den. Sedan ställde jag den i vårt cykelrum nere i källaren (vilken är låst och bara kan kommas åt av de som bor i huset).

I natt drömde jag att jag skulle låna mammas bil och öppnade deras garage och......voila....den var borta!
Stulen...

I morse när jag skulle in i cykelrummet för att hämta min egen cykel och susa iväg till jobbet så var Marcus cykel puts väck!
Stulen.....

What a co-incidence!

Jag blir så arg när folk inte kan låta andras saker vara! Det är inte första gången min eller Marcus cykel blir stulen i dessa krokar. Tröttsamt! Och när cykeln dessutom blir stulen inom låsta dörrar....

Det konstiga är också att det fanns minst 5 andra cyklar i samma storlek som var bra mycket mer värda och välbevarade, men endast hans var borta!
Jag har polisanmält det, men att anmäla det till försäkringsbolaget är det inte värt eftersom den var så pass gammal att den inte har så stort värde längre.


En riktig tjej-helg

20090202

Helgen som gick var suveränt mysig, trots halsont och trötthet.
I lördags hade Anne tjejmiddag och vi var 6 tjejer + Felicia och Marcus. Undrar om Marcus ens tänkte på att han faktiskt var ensam hanne i en skock med kacklande hönor?....hehe
Vi åt god plockmat och pratade i massor.



Tjejgänget, från vänster: jag, Helen, Anne, Ilona, Johanna och Jenny.

På söndagen tog jag, Anne och Helen en promenad i vintersolen. Det var KALLT, men skönt.











RSS 2.0