Pojke försvunnen

20090626

Läsande går i perioder för mig. Fram tills nu var det längesen jag läste en bok från pärm till pärm. Men igår läste jag ut Anna Janssons "Pojke försvunnen". Den första halvan av boken var lite seg tycker jag, men sen vände det och den blev hur spännande som helst och jag kunde inte lägga den ifrån mig! Så trots den sega början så rekommenderar jag boken starkt! Måste läsa mer av henne för att få en större uppfattning.

Boken handlar, som titeln säger, om en pojke som försvinner på Gotland. Kriminalinspektör Maria Wern (åttonde boken om henne) och hennes team får uppdraget att finna honom. Flera familjer blandas in i och med sökandet och spänningen byggs på. 

I höstas var jag på bokmässan och då signerade hon denna bok för mig. Fick också ett kort på oss tillsammans.





"Inte ett moln så långt ögat kan nå..."

20090626

Vilken underbart härlig vecka det har varit! Solen har visat sig många timmar och gett av sin värme. Idag slutade jag redan klockan 9,30 så jag gick hem för att packa väskan med handduk och bok + kylväskan med massa vatten och melon. Cyklade sedan till Playan och la mig tillrätta i den mjuka sanden och boken i handen. Ljuvligt! Det känns som jag har semester när jag tillbringar dagen på detta sätt. Madde kom ner en liten sväng också så vi tjötade lite och tog nästan ett bad...haha. Det blåste utåt idag så det var riktigt kallt i vattnet. Men vi satte oss ner vid strandkanten och fick badat upp till låren i alla fall :)

Snart är det dags för en go dusch och sedan bär det iväg till Maria för en kortkväll.

På tal om Maria, så var vi och Hanna på Musses och åt god mat i onsdags. Vi tre spelar lotto tillsammans sedan några år tillbaka, och vi gick ut för att äta för en del av vår vinst :)






Midsommar

20090620

Igår var vädret inte som man önskar att det ska vara på midsommarafton (soligt, varmt och underbart). Nej, det var mest blött, blåsigt och ganska kyligt. Men man får göra det bästa av situationen. Jag och Marcus var hemma hos Carola med familj och grillade och hade allmänt trevligt. Vi fick dock sitta inne och äta och inte hade vi några blomsterkransar i håret. Vädret blev dock lite bättre på eftermiddagen/kvällen, och barnen hoppade studsmatta ute i trädgården. Så det blev bra ändå :)




















Lindgrens krog med arbetskamraterna

20090618

Igår var vi ett gäng på 7 st från jobbet som var på Lindgrens krog för att insupa lite mysig atmosfär och att äta gott! Först var det meningen att de skulle fira av mig, eftersom jag hade vikariat fram till semestern. Men nu fick jag förlängt (jippi!!) så jag jobbar tom augusti och förmodligen längre. Det känns jättegott att ha sånt avklarat innan man går på semester och blir långledig. I alla fall så gick vi dit ändå och fick fira att jag blir kvar istället :)

Jag åt ett grillspett av oxfilé och grönsaker tillsammans med deras underbara potatisgratäng och 4 olika såser *mums*!! Väl värt 289 kr!! Atmosfären inomhus är fantastisk också. Har du vägarna förbi så är det väl värt ett besök.





http://www.lindgrenskrog.se

Potatisfestival anno 2009

20090616

Varje år i mitten av juni är det potatisfestival i Alingsås. Potatisfestivalen grundar sig i att Jonas Alströmer, som bodde i Alingsås, lärde svenska folket att äta potatis. 1724 anlade han den första svenska potatisodlingen för matbruk i Nolhaga park.
På festivalen brukar det finnas tivoli, många uppträdanden av både kända och okända människor, öltält, massa försäljningsstånd osv. En väldigt trevlig händelse. Det är andra gången på året som alla Alingsåsarna kommer ut på stan på en och samma gång (den andra är Tomteparaden i december).

På lördagen gick jag och Anne in på öltältet för att ta en cider. Vi gick in vid 18-tiden och tänkte inte stanna så länge, men kom inte därifrån förrän efter 00 :)



Vi hade jättetrevligt! Träffade massa gamla vänner som man inte pratat med på ett bra tag och dansade till bra skön musik.  Det roliga med öltältet är att det är en sån skön atmosfär, det känns avslappnat och härligt. Folk i alla åldrar går dit (åldersgräns 18 år dock). Trots många timmar där, mycket dansande och ett antal glas cider så såg vi ändå rätt fräscha ut på hemvägen, eller? :)



På söndagen gick vi ner på stan igen för att kika lite och äta något gott på torget. Felicia skulle prova på att åka i en boll på vattnet. Vi tog några fina bilder på väg dit och hem.














Ännu en skön söndag

20090607

Förut tyckte jag söndagar var den absolut tråkigaste dagen på hela veckan. Det hände ingenting, de flesta affärer var stängda och man hade oftast inget inbokat. Men nu, nu tycker jag söndagar är hur sköna som helst. Det är skönt att inte ha något inbokat, att bara ta dagen som den kommer. Gärna lägga in en utflykt. Ta bilen och bara dra iväg nånstans och vara...
Är det en åldersgrej tro?
I alla fall så njuter jag av söndagar nu för tiden. Jag sover alltid ut på helgen om det inte är något speciellt jag ska göra, men vaknar jag tidigt på en söndag och känner mig utvilad så går jag gärna upp och njuter av tystheten.
Man vill ju inte att hela dagen ska försvinna genom att sova bort den.
Ja, det är definitivt en åldersgrej!

Denna söndag lånade jag och Anne mammas bil och åkte till olika platser vid sjön Färgen. Vi gillar att vara vid vatten. Det är definitivt rogivande. Naturligtvis var kameran med och vi fick till några riktigt bra kort.













Efter denna sköna utedag, åkte vi och köpte en smörgåstårta och åt den med barnen. Mums! Sedan var vi tvungna att fota lite till med speglar och experimentera lite :)





Det var jätteroligt, men svårt! Man måste experimentera mycket och tänka på omgivningen.
Vi kommer definitivt att prova fler gånger.

Marcus och Felicia lekte med ballonger :)










Sinnesro vid Mjörn

20090606

Jag fullkomligt älskar att ta den lilla promenaden ner till Mjörn, sätta mig på klippan, dra in några djupa andetag och njuta av utsikten. Det ger mig sinnesro.
Jag och Anne gick ner dit en liten sväng idag och fick några fina kort :)












Johannas student

20090605

Ja, då var det dags för "lilla" Johanna att ta studenten. Det är verkligen helkonstigt! Fick en tanke idag att om 5 år så är det Marcus tur att springa nerför klämmabacken till Nolhaga med vit mössa och skjorta, skrålandes med sina klasskamrater. Tiden rinner iväg! Det är verkligen så. I vissa perioder forsar tiden bort som en vårflod och andra perioder droppar den sakta, dripp dropp dripp dropp. Det är då man tänker att man måste göra sådant som verkligen betyder något för en. För minnena är ju det enda man har kvar när tiden försvunnit. Så enkelt som det är skrivet. Ta en stor funderare på det! Man blir ju så klok och vis när man är vuxen :)
Här är i alla fall fina bilder från Johannas dag:



Studenterna kommer nerför "klämma" med polisen i spetsen



Glada studenter!



Studentskan Johanna



Johanna med kompis



Den andra syrran, Rebecca, fastnade på bild också



Till och med Marcus kom med på bild (efter lite mutande....hehe)









Iväg på lastbilen



Skål!





Farbror Benny



Moi, med ett glas vin.....hm, det börjar bli en vana att sörpla i sig vin hos pappsen



Johanna blev glad för kortet jag gjorde till henne



Massa fina blommor och presenter fick hon idag.

Grattis på din studentdag Johanna!

En skön söndag

20090604

Ja, jag vet att det inte är söndag idag :) Men jag har varit sjuk i några dagar och inte orkat blogga, så idag tänkte jag visa hur skön min söndag var :)

Jag började dagen med att träffa Anne och Helen. Vi tog med oss en liten matsäck och promenerade ner till Mjörn för lite fotande och glassande i solen. Det var härligt somrigt och vi njöt till fullo.



















Härliga bilder, eller hur? :)

Efter denna sköna eftermiddag var det hemåt och sedan iväg för att se halvsyster Johanna gå på bal. Alla träffades först på Alströmerskolan och åkte sedan iväg med bil till balen på Grand Hotell.



Johanna, längst till vänster, med väninnor.



Johanna och hennes kavaljer, tillika pojkvän, Fredrik.





Här kommer de i bil och ska snart ta promenaden fram till Grand.



Vacker som en docka, vacker som en prinsessa...på bal...




RSS 2.0