Potatisfestival anno 2009

20090616

Varje år i mitten av juni är det potatisfestival i Alingsås. Potatisfestivalen grundar sig i att Jonas Alströmer, som bodde i Alingsås, lärde svenska folket att äta potatis. 1724 anlade han den första svenska potatisodlingen för matbruk i Nolhaga park.
På festivalen brukar det finnas tivoli, många uppträdanden av både kända och okända människor, öltält, massa försäljningsstånd osv. En väldigt trevlig händelse. Det är andra gången på året som alla Alingsåsarna kommer ut på stan på en och samma gång (den andra är Tomteparaden i december).

På lördagen gick jag och Anne in på öltältet för att ta en cider. Vi gick in vid 18-tiden och tänkte inte stanna så länge, men kom inte därifrån förrän efter 00 :)



Vi hade jättetrevligt! Träffade massa gamla vänner som man inte pratat med på ett bra tag och dansade till bra skön musik.  Det roliga med öltältet är att det är en sån skön atmosfär, det känns avslappnat och härligt. Folk i alla åldrar går dit (åldersgräns 18 år dock). Trots många timmar där, mycket dansande och ett antal glas cider så såg vi ändå rätt fräscha ut på hemvägen, eller? :)



På söndagen gick vi ner på stan igen för att kika lite och äta något gott på torget. Felicia skulle prova på att åka i en boll på vattnet. Vi tog några fina bilder på väg dit och hem.














Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0