Stadsskogen Alingsås

20080915

Idag har det varit en extremt lång arbetsdag! Jobbade först 08:00 - 17:00 och sedan hade vi arbetsplatsträff 17:30 - 19:30. Snacka om att vara slutkörd!

Jag arbetar just nu på en nybyggd förskola i den nya stadsdelen i Alingsås, Stadsskogen. De håller på och bygger hus, bostadsrätter, hyresrätter osv i området och det ska bli intressant att se hur allt förvandlas. Tog några kort idag för att senare se vad som händer. Kolla gärna in hemsidan: http://www.stadsskogen.se/ Från hemsidan står det så här: "I och kring området finns otaliga småstigar och bäckar som ringlar genom dalsänkorna och den ljusa blandskogen. Och alldeles nedanför bergskanten ligger sjön Mjörn med dess inbjudande lugn och inte minst sin betagande sjöutsikt". Här är några bilder jag tog idag:

 


Nybyggda hus neråt Mjörn. På vänsterbilden kan man se sjön bakom träden till vänster. Hade gärna bott längst upp med den fantastiska balkongen. Snacka om utsikt! Tänk att sitta där när du vaknat, solen i ansiktet och med en kopp kaffe. Mmmmmmmm, me like!

 


Här håller de på och bygger precis utanför förskolan. Det ena huset till vänster är väl relativt färdigt.

Så här ser vår förskola ut:

 



Förskolan är ett så kallat passivhus med genomtänkt och tydlig miljöprofil. Lokalerna värms upp passivt genom att man tillvaratar värmen från personer, elektriska apparater och instrålad sol. På detta sätt blir huset nästan självuppvärmt. Taket på förskolan är täckt av taklök "Sedum" som fångar upp regnvattnet vilket minskar trycket på dagvattenledningarna, har en isolerande effekt och bidrar generellt till ett bättra klimat. Förskolan är miljöcertifierad med Grön Flagg, vilket innebär att den hela tiden utvärderar och utvecklar miljöarbetet. Utegården är ganska stor och det du ser på bilden till höger är lekplatsen med gungor, lekställningar och sandlådor. Sedan kan man gå uppför en backe och vistas mer i en inhägnad skog. Jättemysigt!!


Ja, det blev mycket reklam här, men det är väldigt fint och unikt. Kungen och drottningen kommer komma på besök i oktober. Det ska bli spännande :)

Jag är trött så jag orkar inte skriva mer för idag. Men jag tackar och bockar!

Kram Michaela


 

Dagens bilder:

 


Purple is beautiful!



 


Kommentarer
Postat av: Chris

Härligt Michaela. Fin blogg och kul med dagens bild. Det är extra poäng. Hoppas att allt är väl med dig. Vi får väl svänga förbi nån dag så att du kan bjuda oss på kahfia...



Tjena från Chris

2008-09-15 @ 21:12:10
URL: http://onemountainsplace.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0